Nå ansetter de igjen

Vibeke Madsen, HSH (foto: Scanpix)
Vibeke Madsen, HSH (foto: Scanpix)

1 av 5 virksomheter i handels- og tjenestesektoren planlegge å øke antall ansatte det neste halvåret.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det går mot lysere tider. Dette er gode nyheter for norsk økonomi og for alle som er på jakt etter jobb. Også for studenter som nå søker sommerjobb er dette positivt, sier administrerende direktør i HSH Vibeke Madsen.

I dag presenterte hun en helt fersk undersøkelse som HSH har gjort blant sine medlemmer. Den viser at 1 av 5 tar sikte på å øke antall ansatte i løpet av de neste seks månedene.

Undersøkelsen viser også at like mange i løpet av siste halvår har økt bemanningen, og stadig færre sier de har eller har planer om å nedbemanne.

- Lettere å få jobb

- Nå er det lettere å få jobb, og vi ser at stadig flere bedrifter tør å satse igjen, sier HSH-sjefen.

Men, understreker hun:

- Selv om det er gode utsikter for norsk økonomi, må vi følge nøye med på det som skjer ute i verden. Dette kan påvirke oss, sier Madsen.

6 av 10 virksomheter sier at de har nådd forventet omsetning eller gjort det bedre enn forventet så langt i år, og de aller fleste er positive til 2011.

68 prosent sier de forventer vekst i omsetningen i 2011 sammenlignet med 2010, og 30 prosent forventer en omsetningsvekst på over fem prosent.

- Holder hardere i lommeboken

- Sett i forhold til fjoråret er det nå noen flere som forventer økt omsetning, men fortsatt er det mange som opplever at nordmenn holder litt hardere i lommeboken, sier Vibeke Madsen.

For første gang siden 2006 var det ifjor en økning i antallet nyregistrerte foretak. Totalt ble det ifjor registrert 49.172 nye foretak, og den største veksten finner vi innen tjenesteytende næringer.

- At stadig flere etablerer egen virksomhet er kjempebra. Nå må regjeringen også legge forholdene til rette for at de nyetablerte virksomhetene kan bli levedyktige og lønnsomme, sier Madsen.

HSH har i innspillene til statsbudsjettet 2012 kommet med forslag om en gründerpakke med skattemessige tiltak for selvstendig næringsdrivende, forenklingstiltak, støtte til kommersialisering, utvidelse av Skattefunn-ordningen og fritak fra formuesskatt på arbeidende kapital, opplyser Hammer.

Les også:

Orket ikke livet som toppsjef

Jobbhopperne kommer

Bruker ikke ukjent, lukrativ skatteordning

Personvernpolicy