Medgangsvennene forsvant

Atle Brynestad, foto Scanpix
Atle Brynestad, foto Scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

To ganger har Atle Brynestad sett sitt forretningsimperium ende i økonomisk tragedie.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Atle Brynestad (58) startet som 16-åring med klesbutikk i Bærum, og jobbet seg opp til å bli milliardær to ganger, for så å miste det meste.

Da hele hans forretningsimperium med CG Holding og Smart Club i spissen raknet i april 2009, forsvant samtidig mange av de Brynestad anså som sine venner, skriver Dagens Næringsliv. Det samme skjedde da Brynestad mistet det meste etter børskrakket i 1987.

- Jeg kaller dem medgangsvenner. Slik er det i næringslivet. Men mine nære venner har jeg fortsatt, sier Brynestad. Han vil ikke navngi noen av medgangsvennene.

Det var under et foredrag på næringslivsdagene ved BI i Oslo torsdag at Brynestad for første gang etter siste konkursbølge åpent fortalte om sine mange opp- og nedturer i forretningslivet.

Brynestads andre finansielle punktering endte med at Smart Club etter sterkt press ble solgt til Coop. Nå skal Brynestad kvitte seg med 400 millioner kroner i gjeld innen neste år.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Jeg angrer på salget til Coop. Vi fikk 500 millioner kroner mindre enn det vi skulle hatt, sier Brynestad til DN.

Etter at Smart Club var borte og stumpene berget, pantsatte Brynestad i 2009 sin privatbolig for ti millioner kroner og tok over 550 millioner kroner i gjeld. Tilbake var da Hadeland Glassverk, Seadream Yacht Club, restene av Porsgrunds Porselænsfabrik og Christiania Glasmagasin.

- Vi har betalt ned 200 millioner kroner på to år, og jeg satser på å være gjeldfri i 2012, sier Brynestad.

Les også:

Millionene stoppet uten Brynestad

Dumpet gjeld - beholdt verdiene

Må være tidenes dummeste kjøp