Spår at prisen på råolje kan bli doblet

FORVENTER ØKNING: Bensinkundene må trolig belage seg på høyere pumpepriser hvis uroen i Midtøsten fortsetter. Foto: Scanpix
FORVENTER ØKNING: Bensinkundene må trolig belage seg på høyere pumpepriser hvis uroen i Midtøsten fortsetter. Foto: Scanpix

Prisen på råolje kan bli fordoblet hvis uroen i Midtøsten fortsetter, mener den britiske ministeren for internasjonal utvikling Alan Duncan. Han har selv en fortid som oljehandler.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Duncan sier til London-avisen The Times at fortsatt uro kan drive oljeprisen opp i 200 dollar fatet, høyt over rekorden på 147 dollar satt i juli 2008. Han utelukker ikke et nivå på rundt 250 dollar per fat, het det på avisens nettsider lørdag.

Fredag ble nordsjøolje av Brent-kvalitet omsatt for 115,97 dollar per fat. – Jeg har de siste to månedene sagt til mine kolleger i regjeringen at 200 dollar er sannsynlig, hvis det går galt og noen opptrer uansvarlig og skaper uro, framholder den britiske ministeren.

– Dette kan bli svært alvorlig, for hvis råoljeprisen blir fordoblet, kommer vi til å få en brå og stor prisøkning på bensin. Og hvem som helst vet jo hvordan det blir hvis man må greie seg uten bensin i en uke, fortsetter han.

Alan Duncan frykter også at fundamentalistiske islamister skal overta makten i flere land i Midtøsten. For øyeblikket er uroen i Midtøsten ikke religiøst preget, men islamistene står klare til å fiske i rørt vann, mener ministeren. (©NTB)

Personvernpolicy