Fire år til med stigende boligpriser

SSB tror boligprisene vil stige med 6,3 prosent i året i de neste fire årene (foto: Scanpix).
SSB tror boligprisene vil stige med 6,3 prosent i året i de neste fire årene (foto: Scanpix).

Boligprisene skal stige 6-7 prosent årlig, spår Statistisk sentralbyrå i en fersk rapport.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kalkulatorer

Dette tjener du på boligen din
Hvis du er lenge i boligmarkedet, er det også sannsynlig at du vil opparbeide deg en stor boligformue. Her får du et anslag på hvor stor boligformue du opparbeider deg, med realistiske forutsetninger.

Fremtidsøkonomikalkulator
Med denne kalkulatoren kan du se hvordan spådommer om den økonomiske utviklingen vil slå ut for deg i de nærmeste årene. Spådommene er hentet fra SSB.

Din Økonomi 2011
Kalkulatoren regner ut virkningen av de viktigste økonomiske parametrene for din privatøkonomi (lønnsendring, renteutvikling, og inflasjon). Kalkulatoren tar utgangspunkt i spådommer fra sentrale analytikere.

- Vi anslår at boligprisene vil fortsette å stige med 6 til 7 prosent årlig takt med konjunkturoppgangen i prognoseperioden.

Det skriver Statistisk sentralbyrå i årets første utgave av rapporten «Økonomiske analyser», som legges frem i dag.

En bolig som kostet 2 millioner kroner ved årskiftet vil koste over 2,5 millioner kroner ved utgangen av 2014, hvis den får samme prisutvikling som statistikernes prognoser. Det tilsvarer en prisstigning på 28 prosent.

Utsikter til bedrede konjunkturer og vekst i boligprisene tilsier fortsatt oppgang i igangsettingen av boliger fremover.

- Vi venter således at boliginvesteringene kan øke med 5 til 8 prosent årlig i prognoseperioden. Til tross for denne utviklingen vil nivået på boliginvesteringene i 2014 ligge om lag 5 prosent under toppnivået i 2007, skriver Statistisk sentralbyrå.

Slik tror SSB boligprisene skal gå fremover, prosentvis endring fra året før:

20102011201220132014
Spådommer slutten av fjoråret8,60%4,90%4,70%7,50%*
Spådommer nå*6,80%6,30%6,50%5,80%

Siste prisstatistikk lagt frem av eiendomsmeglerbransjen viste en oppgang på 4,3 prosent i januar.

Les flere eiendomssaker på DN.no:Mener hyttene var mindre enn oppgitt Ga 9 mill. for Odd Nerdrums villa - selger for 32 mill.

Personvernpolicy