Meny

Utelukker ikke strømutkobling i Nord-Norge

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Statnett vurderer sonevise utkoblinger i Nordland, Troms og Finnmark fra torsdag morgen. Årsaken er at en kraftlinje mellom Ofoten og Kvandal falt ut onsdag.

– En faselinje har falt av. På grunn av ustabilt vær og komplisert arbeid med å få linjen på plass er sannsynligheten stor for at linjen kan være ute av drift i flere dager, opplyser kommunikasjonsrådgiver Martha Hagerup Nilson i Statnett til NTB.

Det er en 420 kilowatt-ledning mellom Ofoten og Kvandal som har falt ut. Det skjedde klokken 10.24 onsdag.

Statoils gasskraftverk på Melkøya leverer nå 20 megawatt, nærmere ti prosent, av sin totale kapasitet på nettet for å sikre strømforsyningen i Finnmark.

– Vi følger situasjonen meget nøye. Det er mulig vi må foreta sonevise utkoblinger fra og med Tysfjord kommune og nordover. Hvis vi skal foreta kontrollerte sonevise utkoblinger, vil det skje i samarbeid med lokale nettselskaper, sier Nilson.

Statnett har mannskaper i området for raskest mulig å utbedre feilen, men dette kan likevel ta flere dager. Det er sterk vind i området og svært kaldt.

– Det kan ta tid å utbedre feilen. Energisituasjonen er anstrengt. Vi oppfordrer derfor folk i området til å bruke mindre strøm. Sonevise utkoblinger er noe vi vurderer for å opprettholde kapasitet. Det er ikke nok strøm i nettet til å forsyne både industri og husstander, sier Nilson.

Hun opplyser at folk som har spørsmål rundt sonevise utkoblinger, må kontakte de lokale nettselskapene. (©NTB)

Les flere nyheter her

Privatøkonomi
Populært