Meny

Bjørn Kjos ser mot øst

Bjørn Kjos (foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norwegian satser tungt: Denne våren plusser lavprisflyselskapet på med 126 nye ukentlige avganger og åpner ny base i Finland.

Aksjemarkedet straffer Norwegian med et kursfall på 2 prosent etter dagens kvartalstall.

Men til tross for skuffende resultater i fjerde kvartal etter å ha gått på en drivstoffsmell, fikk Norwegian et overskudd etter skatt på 189 millioner kroner ifjor.

Les også: Motvind for Norwegian

- Vi har hatt en kraftig passasjer- og kapasitetsvekst, og det er vi tilfreds med. Ikke minst er vi fornøyd med at vi har kuttet kostnadene våre betydelig sammenlignet med året før og dermed styrket konkurransekraften vår ytterligere, sier Norwegian-sjef Bjørn Kjos.

Og Norwegian skal vokse enda mer i år: I 2011 legger lavprisflyselskapet til grunn en produksjonsvekst (ASK) på hele 20-25 prosent - hovedsaklig som følge av innfasing av nye og større fly.

Ny finsk base

- Mesteparten av veksten vil komme i Sverige og Finland, samt på charterflyvninger fra Norge, sier Bjørn Kjos.

I mars åpner Norwegian en egen base i Helsinki, der det vil bli stasjonert tre fly. I tillegg til to innenriksruter, kommer Norwegian til å lansere 11 internasjonale destinasjoner til og fra den finske hovedstaden. Rutene mellom Helsinki og Oslo og Helsinki og Stockholm er allerede i drift.

Les mer: Norwegian satser tungt i Finland

Totalt setter Norwegian i drift 126 nye ukentlige avganger våren 2011, og innfasingen av nye og større fly er allerede i full gang:

- Vi satser på at enhetskostnaden vår (kostnad per sete per kilometer, red.anm.) vil ligge i området 0,46 kroner gjennom 2011, men kostnadene våre vil bli mye lettere å få ned når vi faser inn 737-800-flyene og faser ut 737-300ene, sier Kjos.

Mange 737-300-fly ut i år

12 av de gamle flyene skal fases ut i løpet av året, så tempoet på tilbakeleveringene er høyt, forklarer Norwegian-toppen.

- Vi er i ferd med å få en av de mest moderne flyflåtene i Europa, sier han.

Les også:

Nå kan du surfe i 12.000 fots høyde

Kjos flyr flere og lengre

- Norwegian kan stige 40%

Les flere nyheter her

Privatøkonomi
Populært