Meny

- Noe er alvorlig galt

Illustrasjonsfoto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kan være stille før stormen på verdens børser, ifølge danske analytikere.

Alt ser tilsynelatende fredelig ut på de globale aksjemarkedene, men det kan vise seg å være stille før stormen og en kunstig ro, skriver analytikerne i siste utgave av det danske Magasinet Aktieinfo, ifølge epn.dk.

Kvartals- og årsresultatene som ruller inn for tiden har virket understøttende på det generelle bildet av stigende aksjemareder, men Aktieinfos analytikere er i økende grad bekymret over utviklingen i oljemarkedet som kan skape ødeleggelser av ukjent omfang.

De mener den enorme forskjellen mellom prisen på nordsjøoljen brent og den amerikanske referanseoljen WTI tyder på at noe er alvorlig galt.

Prisen på brent-olje er for tiden godt over 100 dollar fatet, mens WTI omsettes for i overkant av 84 dollar fatet.

- Kan ramme langt inn i finanssektoren

Analytikerne i Magasinet Aktieinfo frykter at prisen på brent-olje kan stå foran en voldsom korreksjon.

- Oljemarkedet står for en enorm verdimessig omsetning. En kollaps for aktører med store posisjoner er ikke utenkelig, og det kan ramme langt inn i finanssektoren. Det er ikke et rent null-sum-spill på grunn av den faktisk løpende oljeproduksjonen, investering i nye felter og forbruket, sier analytikerne.

Aktieinfo-analytikerne skriver at oppmerksomheten rundt denne situasjonen ser ut til å være svært begrenset, og at en eventuell smell derfor kan bli desto mer overraskende.

Les også:

- Ser ikke på USA-olje lenger

- Jeg var pessimistisk

Nå er jeg vettskremt! Dr. Doom frykter stagflasjon

Privatøkonomi
Populært