Meny

Nokia varsler stor nedbemanning

Nedskjæringene vil ramme Nokias virksomhet i ulike deler av verden, også i Finland (foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nokias nye strategi vil innebære store kutt i antall ansatte, varsler selskapets toppsjef Stephen Elop.

Nedskjæringene vil ramme Nokias virksomhet i ulike deler av verden, også i Finland, varsler selskapets toppsjef Stephen Elop. Han bekreftet fredag at Nokia allerede har diskutert med den finske regjeringen hvordan nedskjæringene kommer til å påvirke landet.

Les: Nokia-sjefen: - Vi står på en brennende plattform

– Vi har ingen konkrete uttalelser om hvem og hvilket nivå som rammes, sier Elop.

Selskapet kunngjorde i oktober at det skal kuttes 1.800 arbeidsplasser. Elop understreket fredag at det beste Nokia kan gjøre for Finland, er å sikre selskapet fremtid.

Finske statsråder beskriver kuttene som et alvorlig slag for landets arbeidsliv og forsknings- og utviklingsprosjekter.

Les: Nokia + Microsoft = Sant

– Dette er helt klart den største strukturforandringen noen gang som berører Finlands nye teknologisektor, heter det i en uttalelse fra minister for utenrikshandel og utvikling, Paavo Väyrynen, og arbeidsminister Anni Sinnemäki.

Det skal ikke være aktuelt å flytte hovedkontoret fra Kögeludden i Esbo til London, men usikkerheten i Finland er stor etter at det ble kjent at Nokia går inn i et tett samarbeide med Microsoft.

Smarttelefon

Nokia selger flere mobiltelefoner enn før, men markedsandelen sank likevel fra 2009 til 2010 – fra 36,4 til 28,9 prosent. Etter mange år som verdensledende i mobilmarkedet er det i smarttelefonmarkedet Nokia taper terreng, der androidtelefoner og Apples iPhone spiser markedsandelene.

Les: Enda verre for Nokia

Nokia-sjefen sa tidligere denne uka at «Nokias plattform brenner», og varsler at Microsoft-samarbeidet skal føre til at selskapene utvikler en ny smarttelefon. Men Nokia-sjefen vil ikke si noe om når den første Nokia-telefonen basert på Windows er i markedet.

Les: Nokia-sjefen: - Vi står på en brennende plattform

– Samarbeidet med Microsoft vil føre til at utviklingsarbeidet går raskere enn noen gang, sier Elop.

– Av nød

Med Microsoft-sjefen Steve Ballmer ved sin side prøvde Elop etter beste evne å skape entusiasme.

– Spillet er forandret. Det er en krig mellom ulike mobilsystem. Jeg er optimistisk og tror at vi sammen skal utvikle et produkt som vil inneholde mye mer enn våre konkurrenter, sier Elop.

Et partnerskap som bunner i en frykt hos Nokia og Microsoft for å bli marginalisert av Apple og Google, lyder kommentarene fra analytikerne. (©NTB)

Populært