Meny

Børster støv av glemt bil

Oppgradert: Opels lille Corsa er nesten glemt i Norge. Nå oppgraderes bilen. (FOTO: NTB Tema)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knapt noen husker at Opel Corsa var fattige to poeng fra å vinne tittelen Årets Bil i 2007. Nå friskes den smarte småbilen opp.

Mens 301 norske kunder hentet en ny VW Polo i januar, la bare 22 pengene på bordet for en Corsa. Den store forskjellen mellom de to sier lite om bilene, men desto mer om organisasjonene som selger dem.

Nå kommer fjerde generasjon Corsa siden 1982 i oppgradert utgave. Det kan løfte salget av en ganske morsom og praktisk bil, som faktisk er en bestselger i europeisk sammenheng og en av klassens mest økonomiske.

Hva slags bil snakker vi om?

Klassisk stor småbil, akkurat fire meter lang og for nordmenn i hovedsak tilgjengelig med fem dører. Varianten med tre dører selges kun på bestilling, og sedanmodellen produsert i Brasil (Chevrolet Corsa) kan du bare glemme.

Hvordan er den å kjøre?

Corsa har alltid kjørt bra, men er ikke like morsom å ratte som Ford Fiesta og Mazda 2. Men Corsa oppleves trygg og forutsigbar.

Hva er under panseret?

Fordi Corsa er så populær i Europa – solgt i elleve millioner eksemplarer så langt – tilbys den med syv bensinmotorer og tre dieselmotorer.

* Bensin: 65 til 192 hk

* Diesel: 75 til 130 hk

I Norge vil Opel satse på 95 hk diesel med start/stopp-teknologi, samt 85 hk bensin.

Andre varianter leveres på bestilling.

Til nå har Opel av kostnadshensyn valgt ikke å bygge Corsa med firehjulsdrift.Hva gjør den spesiell?Eneste småbil med elektrisk oppvarmet ratt og en ekstrautstyrspakke som omfatter alt fra lys som «ser» rundt svingene til innebygd sykkelstativ.

Ellers er det meste på det jevne i Corsa. Høyt sikkerhetsnivå har gitt bilen toppscore (fem stjerner) i EuroNCAPs kollisjonstester.

Hva er bilens svakheter?

Lite. Corsa regnes som en av Opels mest pålitelige biler. Opels største problem for tiden ligger i lav merkevareaksept.

Hvem passer den for?

Alle med behov for en rommelig småbil med praktisk og ganske stort bagasjerom (fra 285 til 1100 liter).

Les flere tester:

Egoets gode venner

Billigere bildrøm

Herlig, men dyrt

SkodaYeti mot Citroen Picasso: Hendig format - mye plass

Tysk skalp til Hyundai

Bra bil - svak merkevare

Test: Alfa Romeo Giulietta

Hva koster den?

Kampanjepriset med fem dører og bensinmotor (1,2 l/85 hk) til 179.900 kroner og med dieselmotor (1,3 l/95 hk) til 199.900 kroner.

Konkurrenter?

Alle andre småbiler hvor bestselgerne i år heter VW Polo, Suzuki Swift, Audi A1, Toyota Yaris og Ford Fiesta.

Når i Norge?

I mars.

Vår mening om Opel Corsa

   
 Vurdering 
 Bak rattet:7,5
 Plass:7,0
 Bagasje:6,5
 Komfort:7,0
 På veien:7,0
 Ytelser:7,5
 Forbruk/CO2:8,0
 Sikkerhet:9,0
 Utstyr:8,0
 Pris:8,0
 Sum (100):75,5
    
 Tekniske data  
 Pris:199.900 
 Pris billigste:179.900 
 Lengde4,00 m 
 Bagasjerom (VDA):285 til 1.100 l 
 Motor (volum/effekt):1,3 l/95 hk 
 Moment:190 Nm 
 Forbruk (EU/test):0,36 l/mil 
 CO2-utslipp (EU):95 g/km 
 Antiskrens:Ja 
 4x4:Nei 
 Garanti:3 år 
 EuroNCAP*:5 stjerner 
 Data:OFV/produsentene 

Se flere bilder

Oppgradert: Opels lille Corsa er nesten glemt i Norge. Nå oppgraderes bilen. (FOTO: NTB Tema)Oppgradert: Opels lille Corsa er nesten glemt i Norge. Nå oppgraderes bilen. (FOTO: NTB Tema)

Mye plass: Stort bagasjerom og mye bakseteplass kjennetegner Corsa. (FOTO: NTB Tema)Mye plass: Stort bagasjerom og mye bakseteplass kjennetegner Corsa. (FOTO: NTB Tema)

BAK RATTET: Hele interiøret er nytt og forbedret. Corsa er eneste småbil med oppvarmet ratt. (FOTO: NTB Tema)BAK RATTET: Hele interiøret er nytt og forbedret. Corsa er eneste småbil med oppvarmet ratt. (FOTO: NTB Tema)

Sykkelstativ: Corsa er også eneste småbil med innebygd sykkelstativ. (FOTO: NTB Tema)Sykkelstativ: Corsa er også eneste småbil med innebygd sykkelstativ. (FOTO: NTB Tema)

Spareknapp: Stopp/start-automatikk blir standard på Corsa. (FOTO: Gerhard Graef)Spareknapp: Stopp/start-automatikk blir standard på Corsa. (FOTO: Gerhard Graef)

Tre dører: Tas bare hjem på bestilling. (FOTO: NTB Tema)Tre dører: Tas bare hjem på bestilling. (FOTO: NTB Tema)

To varianter: I Norge satses det på modellen med fem dører. (FOTO: NTB Tema)To varianter: I Norge satses det på modellen med fem dører. (FOTO: NTB Tema)

Bilen kan leveres med lys som «ser» rundt svingene. (FOTO: NTB Tema)Bilen kan leveres med lys som «ser» rundt svingene. (FOTO: NTB Tema)

Privatøkonomi
Populært