Enorme overskudd for britiske banker

HSBC gikk med 124,5 milliarder kroner i overskudd i 2010 (foto: Scanpix).
HSBC gikk med 124,5 milliarder kroner i overskudd i 2010 (foto: Scanpix).

Fire av Storbritannias største banker gikk med til sammen 24,2 milliarder pund i overskudd i fjor. De gode resultatene tas som tegn på at den britiske banksektoren har lagt finanskrisen bak seg.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyheten om et samlet overskudd tilsvarende vel 223 milliarder kroner kommer fra bankselskapene Barclays, HSBC, Lloyds og Standard Chartered. Overskuddet er mer enn 10 prosent høyere enn i 2009, het det på London-avisens nettsider mandag.

Les: Fra romjulssalg til smalhans for britiske familier

Av de fire storbankene er det HSBC som ventes å ha gjort det best i 2010, med et overskudd på 13,5 milliarder pund eller 124,5 milliarder kroner. Dette er mer enn dobbelt så mye som året før.

Les: Britene må tåle «hardeste kutt siden 1920-tallet»

Resultatene er godt nytt for sentrum-høyreregjeringen i Storbritannia som kan bruke dem som bevis for at landets økonomi er forholdsvis robust. I forrige uke kom det dårligere nyheter i form av statistikk som viste fallende produktivitet og forbrukertillit.

De gode resultatene kan også få debatten om store bonuser for bankenes sjefer til å ta en ny vending. Storbritannias finansminister George Osborne tok i forrige uke til orde for at det må bli slutt på det han kalte utskjellingen av ledere i banksektoren. (©NTB)

Personvernpolicy