Disse bærbare vil vi ha

Illustrasjonsfoto: Tek.no
Illustrasjonsfoto: Tek.no

Vurderer du en bærbar datamaskin? Her er oversikten over de mest populære i prisguiden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I prisguiden kan du finne en rekke bærbare datamaskiner. I oversikten under har vi samlet de absolutt mest populære modellene, fordelt på tre prisklasser. Med mest populære tenker vi på hvilke produkter som brukerne faktisk klikker på, med andre ord er det en liste som er i kontinuerlig utvikling. Prisguiden inneholder også langt mer enn bærbare datamaskiner, der kan du finne det meste og ikke minst finne ut hvor ting selges rimeligst.

Asus Eee Seashell 1001PXAsus Eee Seashell 1001PX

Under 5000 kroner

I prisklassen under 5000 kroner er det Intel Atom-baserte maskiner som dominerer, med priser ned mot 2000 kroner. Øverst troner Asus Eee Seashell 1001PX , med Asus Eee PC 1015PED tett etter. Sistnevnte ble anbefalt av oss som den klare lederen innen nett-PC, med god batterilevetid, stilren design og gode byggekvalitet.

Neste på listen er Nokia Booklet 3G som vi dessverre ikke har fått testet selv, men som blant annet byr på kabinett frest ut av et stykke aluminium, en pen design og helt greie spesifikasjoner.

Samsung N150 kommer så. Heller ikke denne har vi fått lagt våre klamme hender på. Tilbakemeldinger tyder dog på at dette er en helt grei maskin, til en rimelig pris. Pen design, men noe plastikkpreg, samtidig som batterilevetiden ikke er blant de beste.

Sistemann på denne listen er Lenovo IdeaPad S10-3 250GB . Vi var svært fornøyde etter vår test, og anbefalte maskinen. Lenovo byr blant annet på et meget godt tastatur og ellers grei ytelse. Dog er modellene omtrent et år gammel, så vi hadde kanskje sett på alternativene.

Asus UL30AAsus UL30A

5000 til 9999 kroner

På førsteplassen i prisklassen 5000 til 9999 kroner finner vi den svært spennende Asus UL30A. Dette er en maskin for dem som er ute etter en lettvekter til å ha med seg på veien. Batterilevetiden er på topp og selv om det er en liten stund siden lanseringen føler vi at dette fremdeles er en meget aktuell maskin, spesielt til en slik pris.

Acer Aspire TimelineX 5820TG 640 GB i5-450M ligger, sammen med UL30A, på toppen både i denne klassen og i prisguiden som helhet. Gjennomgående gode spesifikasjoner til prisen, samtidig som den har en 15,6-tommers skjerm og en vekt på 2,6 kg kan nok forklare populariteten.

U31JG i5-460 er også en modell som det klikkes mye på. 13,3-tommers skjerm og en vekt på 1,78 kg gjør den til en spennende modell for dem som ikke liker å bære mer enn nødvendig. Med Nvidia GeForce GT415 og Intel Core i5-460 under panseret har man også muligheter til litt lek og moro om man skulle ønske det.

Asus U45JC er en 14-tommers bærbar, med en vekt på 2,1 kg. Prosessormessig finner vi Intel Core i5 sammen med GeForce G310M. Prisene ligger på rundt 7500 kroner, absolutt en spennende maskin slik denfremstår.

Vi beveger oss videre til HP Pavilion dv6-3046 som ligger i omtrent samme prisklasse som maskinen over, nemlig 7000 kroner. Maskinen kommer i tillegg med 6 GB minne og AMD-prosessor.

Acer Aspire 8943GAcer Aspire 8943G

10 000 kroner og opp

Blant de dyresteste maskinene er det skrivebordserstatteren Acer Aspire 8943G ligger på topp i denne klassen. En vekt på 4,6 kg ser ikke ut til å skremme folk bort, men da får man også en maskin med 18,6-tommers skjerm, Intel Core i7 720-prosessor og AMD Radeon HD 5850-skjermkort. Et realt multimediamonster for å si det pent.

Deretter er det den noe spesielle Asus NX90Jq som befinner seg. En vekt på 4,4 kg og 18,4-tommers skjerm på denne. Intel Core i7 740QM og Nvidia GT335M skal sørge for at grafikken flytter på seg. Vår test av denne avdekket en maskin med skikkelig gromlyd, takket være et samarbeid med Bang & Olufsen. Designen er også i en klasse for seg, med store, blanke aluminiumsflater, som dessverre blir fulle av fettflekker så alt for lett.

Acer kommer tilbake, denne gangen med Acer Aspire 7745G. Intel Core i7 720QM og AMD Radeon HD 5850 befinner seg under panseret. Prisen er nesten nede på 10 000 kroner, og kommer også i klassen for skrivebordserstattere med sine 17,3-tommer og en vekt på 3,3 kg.

HP Envy 14-1090 er en gammel kjenning, og en maskin som trygt kan anbefales. 14,5-tommers skjerm og en vekt på 2,36 kg skurrer kanskje litt, ikke minst sett opp mot prisen på rundt 15 000 kroner. Men her er det godsaker på innsiden, samtidig som maskinen strengt tatt er en spillmaskin. Intel Core i5 450M, Radeon HD 5650 og 6 GB minne sørger for at det går greit unna.

Sistemann ut er Sony Vaio VPC-F12Z1E/BI . Her får du 16,4-tommers skjerm med full HD-oppløsning, med en vekt på 3,2 kg. Vi noterer oss også Intel Core i7 740QM, 8 GB med minne og Nvidia GeForce GT 330m.

Les også gjerne vår anbefaling av bærbare datamaskiner.

Personvernpolicy