Mener Hagen plaprer

Stein Erik Hagen (foto: Scanpix)
Stein Erik Hagen (foto: Scanpix)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Både tidligere konsernsjef og ansatterepresentanten i styret reagerer på Stein Erik Hagens uttalelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tidligere konsernsjef Dag Opedal i Orkla sier interne taushetsregler hindrer ham i å kommentere Stein Erik Hagens uttalelser. Og ansatterepresentant Bjørn-Rune Henriksen i Orkla-styret reagerer på at Hagen røper ting som er blitt diskutert i styrerommet.

Hovedaksjonær og styreleder Stein Erik Hagen i Orkla har etter press fra tidligere konsernsjef og aksjonær Finn Jebsen og andre aksjonærer gått ut med sensitiv og intern informasjon fra selskapets styremøter.

- Hadde det vært opp til meg, hadde vi vært ute av Rec for lenge siden. Jeg begynte å snakke om å trappe ned satsingen i slutten av 2007, og den 12. august 2008 hadde jeg med meg Jan Petter Collier til styremøtet i Orkla, med klar anbefaling om at Orkla burde selge seg kraftig ned i Rec fordi verdiene var gått unaturlig høyt og Rec var blitt altfor stort for Orkla. Dette kan jeg dokumentere, sa Hagen til DN torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Hagen gir administrasjonen og dermed tidligere konsernsjef Dag Opedal medansvar for at Rec-aksjene ble beholdt og solsatsingen videreført.

Opedal sier til DN i dag at han er hindret fra å kommentere kritikken.

- Det kunne være fristende å utdype den tematikken, men jeg er bundet av selskapets konfidensialitetsregler. Derfor har jeg ikke anledning til å kommentere interne prosesser og saksbehandlingen, sier Opedal.

- Når Hagen kommenterer det, hvorfor kan ikke du kommentere det?

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

- Det er et spørsmål du må rette til ham.

Ansattrepresentant Bjørn-Rune Henriksen i Orkla-styret reagerer på at Hagen forteller hva som er blitt diskutert på styrerommet:

- Det synes jeg er underlig, det gjør man normalt ikke. Vi har signert på erklæringer som sier at vi ikke skal gjøre det, sier Henriksen, som er ansatt i Elkem og forsvinner ut av styret når selskapet formelt blir overtatt av China National Bluestar.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs sier til DN at han ikke tror Hagen har røpet innsideinformasjon.

- At Hagen nå forteller hva han mente i 2007, da det var helt andre forutsetninger tilstede, tviler jeg på at kan anses som innsideinformasjon i dag, sier Eikrem, og viser til at Rec-kursen har falt betraktelig.

Les også:

-Påstår jeg har ødelagt Orkla

- Orkla, det er Stein Erik Hagen

Hagen har nye ideer for Orkla