Ukas dingser

Nividia lanserer 3D-tableten Tegra 2 i løpet av første kvartal 2011. (Kilde: hardware.no)
Nividia lanserer 3D-tableten Tegra 2 i løpet av første kvartal 2011. (Kilde: hardware.no)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Her er noen av teknodingsene vi har falt for denne uka.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

3D-tablet underveis

Nividia har stor tro på tablets og mobiltelefoner, og kommer med Tegra 2 med 3D, i løpet av første kvartal 2011. følge et lekket dokumentet skal det dreie seg om en 1,2 GHz Dual Cortex A9 prosessor, med 5520 MIPS. Det er en teknologi som skal kunne gi 3D-effekt for tablets og smarttelefoner. (Kilde: hardware.no)

Sony og Opera samarbeider

Den japanske giganten Sony har inngått en samarbeidsavtale med det norske programvareselskapet Opera, som er best kjent for sin nettleser med samme navn. Sonys kommende TV-apparater og Blu-ray-spillere skal dukke opp med en nettleser levert av Opera, og disse enhetene er ventet å bli lansert fra og med våren 2011. (Kilde: audiovisuelt.no)

Kjappeste Nokia noensinne

Den kommende MeeGo-mobilen Nokia N9 får uttrekkbart tastatur, og vil kjøre det nye operativsystemet MeeGo i stedet for Symbian^3. MeeGo er utviklet i samarbeid mellom Linux og Intel. Det finske teknologinettstedet Prosessori hevder å ha «sikre kilder» på at Nokia N9s prosessor har blitt klokket til 1,2 GHz. Det er i så fall kjappere enn noen annen Nokia-mobil til nå. (Kilde: mobilen.no)

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nytt nettbrett fra HP

Nettsiden Engadget lagt ut bilder av det som skal være det nye nettbrettet «Topaz» fra HP. Brettet har 9-tommers skjerm, og kjører webOS, som er utviklet av Palm. Topaz har ingen taster på fronten. Ifølge en uoffisiell presentasjon skal Topaz komme i ulike varianter med og uten 3G og LTE (4G). Brettet vil muligens være i salg fra september, på samme tid som vi venter Motorola Xoom, Blackberry PlayBook og muligens også iPad 2. (Kilde: amobil.no)

Slå på TV-en med håndbevegelser

Et forskerteam i Taiwan har utviklet en brikke som gjør det mulig å kontrollere elektroniske apparater ved hjelp av enkle håndbevegelser. Bevegelsessensitivitet er ikke noe nytt fenomen, men denne brikken skal være raskere, billigere og ikke minst mer motstandsdyktig mot signalforstyrrelser enn tidligere teknologi. Det er ennå høyst uvisst når vi får oppleve en TV med en slik brikke, så vi må nok sette vår lit fjernkontrollen en stund ennå.