-Kamprad gjemmer Ikeas milliarder

Ingvar Kamprad (foto: Scanpix)
Ingvar Kamprad (foto: Scanpix)

Ukjent stiftelse sparer Ikea for 100 millioner.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ingvar Kamprads påstand om at han har gitt bort Ikea og ikke lenger kontrollerer møbelgiganten, er grovt misvisende, ifølge svensk tv.

Ifølge SVTs program «Uppdrag granskning» kontrollerer han imidlertid imperiet gjennom en hittil ukjent stiftelse, Interogo, i Liechtenstein, skriver di.se.

Det hevdes også at familien Kamprad har vetorett over en rekke viktige spørsmål innen Ikea, som i praksis gir Ingvar Kamprad direkte kontroll over hele Ikea-imperiet.Kamprad har hevdet at møbelimperiet tilhører en hollandsk stiftelse.

Opprørt

Når Kamprad får spørsmål fra tv-journalisten om strukturen i Ikeasfæren, svarer han opprørt:

- Hvordan kan du stille slike jævla idiotspørsmål? Hvordan kan du stille slike idiotspørsmål? Er du rar i hodet? Jo, du er jævlig rørete i hodet.

Ifølge programmet «Uppdrag granskning» kontrollerer stiftelsen Interego eiendeler for 100 milliarder svenske kroner, og er et ledd i Ikea-konsernets bestrebelse på å unngå skatt. Det hevdes i programmet at strukturen med Inter Ikea på topp snyter den svenske staten for minst 100 millioner svenske kroner i skatteinntekter hvert år.

Les også:

Kamprad junior tar over Ikea

Ingvar Kamprads utvalgte nordmann

- Nordmenn har hastverk

Her er drømmejobbene

Ikeas hemmelige bonuser

Personvernpolicy