Telenor kritisk til Vimpelcom-kjøp

Konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix .
Konsernsjef i Telenor Jon Fredrik Baksaas. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix .
Artikkelen fortsetter under annonsen

Vimpelcom-styret sier ja til milliardavtalen med Wind Telecom mot Telenors vilje. Telenor hevder Vimpelcoms kjøp er meningsløst.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Telenor karakteriserer avtalen som verken strategisk eller finansielt ønskelig. Selskapet mener avtalen med Wind Telecom, som den russiske partneren Altimo har gjennomført, er meningsløs, rent lureri og et brudd på aksjonæravtalen dem imellom.

Telenors standpunkt i saken har ført til spekulasjoner om at den gamle krigen mellom Telenor og Altimo vil blusse opp igjen. Telenor lå i mange år i strid med Altimo om posisjoneringen i VimpelCom.

Seks for, tre mot

Styret i VimpelCom stemte ja til det reviderte fusjonsforslaget mellom selskapet og telekomvirksomhetene i Wind Telecom som kontrolleres av den egyptiske forretningsmannen Naguib Sawiris

De tre Telenor-oppnevnte medlemmene av styret i VimpelCom stemte mot oppkjøpet med begrunnelse at de ikke finner noen strategisk eller økonomisk mening i oppkjøpet, og at transaksjonen vil være til skade for VimpelComs aksjonærer.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

De øvrige seks styremedlemmene stemte for avtalen.

Trenger godkjenning

VimpelCom har innkalt til generalforsamling 17. mars for godkjenning av ordinære VimpelCom-aksjer og preferanseaksjer til eierne av Wind Telecom.

Totalt vil de nye aksjene gi eierne av Wind Telecom en andel på 30,6 prosent av de stemmeberettigede aksjene i VimpelCom.

Bak Wind Telecom står investor Naguib Sawiris og selskapet Orascom.

Telenor har i dag en eierandel på 36 prosent av de stemmeberettigede aksjene og 39,6 prosent økonomisk eierandel i VimpelCom Ltd.

(©NTB)