Tysk skalp til Hyundai

DUELL: Hyundai ix35 vant knepent foran Ford Kuga (foto: Øyvind Skar)
DUELL: Hyundai ix35 vant knepent foran Ford Kuga (foto: Øyvind Skar)
Artikkelen fortsetter under annonsen

Bedre innvendig plass, større bagasjerom, fem års garanti og 50.000 kroner lavere pris sendte Hyundai ix35 forbi Ford Kuga.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det gikk et sukk gjennom testteamets medlemmer. Skulle virkelig Hyundai ix35 gå bort å banke den tidligere så suverene Ford Kuga. Kuga er SUV-en som så mange liker fordi den ikke er noen typisk SUV, men mer en høybygd personbil hvor man har god oversikt i trafikken.

Hyundai ix35

Den dvaske styringen er Hyundais svakeste punkt. Bilen er verken spesielt komfortabel eller sportslig. Men fem års garanti og 50.000 kroner lavere pris enn sammenlignbare biler veide så tungt i vektskålen at ix35 stakk av med seieren.

Dessuten er det ikke til å komme fra at Hyundai har klart å utnytte den innvendig plassen bedre, slik at de som sitter inni har det bedre både med seg selv og sin bagasje. Eksempelvis laster bagasjerommet i ix35 hele 180 liter mer enn Kuga før baksetene legges ned.

Misforstå oss rett; Hyundai kjører ikke på noen måte dårlig, den kan bare ikke måle seg med Kugas uhyre presise og aggressive styring. Derimot oppleves ix35 veldig trygg på vanskelig føre, ikke minst på grunn av de store hjulene og den behagelige følelsen av å alltid komme fram.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Girutveksling tilpasset norske kjøreforhold gir mye dragkraft på lave turtall. Samtidig leveres ix35 med girskiftindikator samt bakkestart- og utforbakkehjelp. Lett girskift, rent interiørdesign og at bilen kan kjøpes uten firehjulsdrift trekker også opp.

Ford Kuga

Mange biltestere har Kuga som sin SUV-favoritt. Med presis styring og overlegne kjøreegenskaper understrekes Fords varemerke. Kuga har nå fått det mer avanserte firehjulstrekket Haldex 4, samtidig som den leveres med praktisk, todelt bakluke.

Men vi er ikke spesielt begeistret over den blanklakkerte hardplasten inne i bilen, som først og fremst ser billig ut. Derimot liker vi de elektriske varmetrådene i frontruta som smelter vekk tykk is på et par minutter.

Ford oppgir et høyere forbruk for Kuga enn Hyundai oppgir for ix35. Men i testen viste det seg at Kuga 11,2 prosent mer diesel enn oppgitt, mens ix35 forbrukte hele 38,4 prosent mer enn oppgitt.

Sammenlignet med ix35 prises Kuga høyt. For samme pris som en standard utstyrt Kuga får du en premium pakket ix35.

Vår mening om testbilene (pdf)