DnB Nor regner med kraftig lånevekst

Leif Teksum, Dnb Nor (foto: Scanpix)
Leif Teksum, Dnb Nor (foto: Scanpix)

Ser optimisme i bedriftsmarkedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges største bank DnB Nor venter at kredittveksten, som ifjor var nærmest fraværende, vil stige med opptil syv prosent i år, skriver Dagens Næringsliv.

Det er nøyaktig her veksten i låneopptaket i gjennomsnitt har ligget den siste 20-årsperioden - med kraftige sprik i begge retninger.

Konserndirektør Leif Teksum i DnB Nor, som er ansvarlig for bankens største bedriftskunder, mener flere hotellgjester er et tegn på at optimismen tiltar i næringslivet, og lover godt for norske bedrifters etterspørsel etter lån.

Han mener antall overnattingsdøgn på hotellene er en relevant og god temperaturmåler.

- Noen ny bonanza blir det ikke. Men vi merker en økt tilgang på nye låneforespørsler. Vi er nok rimelige optimister, selv om vi har sagt forsiktige optimister, sier Teksum til Dagens Næringsliv.

Flere vil satse

Han har observert flere temperaturmålere som tyder på at flere igjen er villig til å satse. Hotellovernattingene er en av dem. Flyreiser en annen. Stigende eiendomspriser, likeså. Aksjemarkedet spiller også en viktig rolle.

- Vi ser en stadig mer positiv psykologi og holdning i aksjemarkedet, og det påvirker mange. Aksjemarkedet ser endringer i makrobildet raskere enn noen andre, sier Leif Teksum.

Oljeselskapene leder nå oppturen sammen med oppdrettsnæringen. Ifølge DnB Nor har også bygg- og anleggsbransjen i de største byene nok å gjøre, særlig i Oslo.

Les også:

Slik blir norsk økonomi i 2011

Den største overraskelsen i norsk økonomi...

Norge som skrekkeksempel

Rekordmange i gjeldskrise

Les flere nyheter her

Personvernpolicy