- Nei til EU er kunnskapsløse

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) langer ut mot Nei til EU og sier de mangler kunnskap.. (Foto: Scanpix)
Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) langer ut mot Nei til EU og sier de mangler kunnskap.. (Foto: Scanpix)

Fiskeriminister Lisbeth Berg-Hansen (Ap) langer ut mot Nei til EU og sier de mangler kunnskap.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berg-Hansen slår tilbake etter at Nei til EU plasserte henne på sisteplass i regjeringens karakterbok med terningkast én.

Nei til EU mener blant annet at Berg-Hansen er for lite kritisk til EUs fiskeripolitikk, som de omtaler som «en ressurs- og miljømessig skandale». De mener også at hun er for hardhendt i fiskeriforhandlinger med Island og Færøyene, der også Norge og EU er parter.

– Jeg forventer ikke at Nei til EU skal ha detaljkunnskap om alt som foregår i internasjonale fiskeriforhandlinger, men her viser de for dårlig kunnskap, sier Berg-Hansen til Nationen.

Hun mener det ville vært helt uholdbart å gjøre noe annet enn å stille hardt mot hardt i makrellforhandlingene med Island og Færøyene, fordi konsekvensene ville blitt for store dersom Norge skulle gi etter for kravene som hun omtaler som «på en annen planet».

Les i ABC Nyheter: Makrellstrid havner i EØS.

Berg-Hansen sier også at hun lever godt med terningkastet.

– Hvis jeg hadde akseptert å gi makrell til Island, ville det rammet fiskere jeg vil tro er støttespillere for Nei til EU, sier hun.

Les i ABC Nyheter: Nå tror hun på ny fiskeindustri.

Nei til EUs ekspert på havrett, førsteamanuensis ved Norges fiskerihøgskole Peter Ørebech, sier at Norge fint kunne delt på makrellkvoten med Island nå som bestanden har flyttet seg delvis inn i islandsk farvann. I stedet kjemper Berg-Hansen for en makrelladel av norske fiskebåtredere som «skor seg» og «som det ikke er noe synd på i det hele tatt». (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy