Meny

Børskrakk utløste gateopptøyer i Bangladesh

Også 19 desmeber i fjor var det opptøyer da børsen i Dhaka falt med 6,72 prosent (foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Illsinte investorer strømmet ut på gatene i Dhaka i Bangladesh mandag da børshandelen ble stanset etter et plutselig fall på over 9 prosent.

Handelen på børsen i Dhaka ble stanset etter et fall på 9,25 prosent i løpet av den første timen etter åpning mandag. Det utløste stor vrede blant investorer på børsen, som spontant strømmet ut i gatene for å demonstrere.

– Jeg har tapt 5 millioner taka av en investering på 10 millioner taka. Det er galskap, alle sparepengene mine er borte, fortalte Monirul Islam, en av demonstrantene.

Også Humayum Kabir kunne fortelle at han hadde tapt store summer.

– Jeg tømte alle mine penger inn i Dhaka-børsen. Finansministeren lokket oss til aksjemarkedet og fortalte oss at det var sikkert, men nå har vi tapt alt, sa han.

Opprørspolitiet satte inn store styrker, og det ble brukt batonger for å spre demonstrantene.

– Det er opptil 5.000 investorer som demonstrerer i gatene foran børsen. Noen er voldelige. De har begynt å vandalisere offentlig eiendom, noe som har tvunget oss til å bruke batonger, sa Azizul Haq i opprørspolitiet.

I løpet av fjoråret steg børsen i Dhaka med hele 80 prosent, men de siste tre ukene har den falt markant i det børsanalytikere har beskrevet som en helt nødvendig korreksjon.

Mandagens børsfall er det største i børsens 55-årige historie. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært