Meny

Forlag med tre ansatte gir ut Assanges nye bok

Julian Assange skriver bok om sitt liv og om dannelsen og filosofien bak WikiLeaks. Foto: AP Photo/Scanpix/Bertil Ericson

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Font forlag, som har tre ansatte, har fått rettighetene til å gi ut en norskspråklig oversettelse av WikiLeaks-sjefen Julian Assanges kommende bok.

Assange skriver fortsatt på boken. Den skal være klar til utgivelse i minst ti land i slutten av april. Font forlag har med sine tre ansatte fått oppdraget å sørge for den norske oversettelsen, og forlaget slapp konkurranse fra andre forlag, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi har fått retten til å utgi boken etter en helt alminnelig kontakt med rettighetshaveren. Det er litt overraskende at det var slik, men kanskje var det fordi vi var tidlig ute. Det har ikke vært noen stor auksjon, og det er lite som tyder på at andre norske forlag har vært på banen, sier forlegger Halfdan W. Freihow.

Han sier det foreligger en skisse på om lag 300 sider. Det er ikke stilt vilkår for utgivelsen, annet enn at det vil være lagt lokk på innholdet fram til boka lanseres.

Assanges bok skal handle om hans liv, men også om dannelsen og filosofien bak WikiLeaks.

Font forlag er fem år gammelt og omsatte for 10 millioner kroner i 2009. (©NTB)

Privatøkonomi
Populært