Statoil får bore i Mexicogolfen

Statoil får gjenoppta boringen i Mexicogulfen. Illustrasjonsfoto: Snorre A-plattformen i Nordsjøen. Foto: STATOIL / SCANPIX / HO
Statoil får gjenoppta boringen i Mexicogulfen. Illustrasjonsfoto: Snorre A-plattformen i Nordsjøen. Foto: STATOIL / SCANPIX / HO

Statoil får gjenoppta oljeboringen i Mexicogolfen etter at USAs myndigheter nå har gitt ny tillatelse.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Myndighetene la ned forbud mot all dypvannsboring etter olje og gass etter at boreriggen Deepwater Horizon eksploderte og sank i fjor vår. Statoil er nå et av 13 oljeselskaper som får gjenoppta leteboringen som har vært innstilt siden april i fjor, skriver Aftenposten.

Statoil hadde to rigger i gang da forbudet ble innført i fjor vår. Den ene riggen borer nå utenfor Egypt. Den andre er innleid av ExxonMobil i Mexicogolfen. Statoil har derfor ikke ledige rigger tilgjengelig akkurat nå, men vil starte leteboring så snart det er praktisk mulig.

– Vi ser positivt på dette. Statoil håper å starte boring så raskt som mulig, forhåpentlig i løpet av våren, sier informasjonsdirektør Ola Morten Aanestad i Statoil Nord-Amerika.

USAs myndigheter opphevet boreforbudet i oktober, en måned før planen. Men det ble ikke utstedt boretillatelser. Det har skjedd nå, og Statoil kan sammen med tolv andre selskaper fullføre boringen på det som blir betegnet som en håndfull brønner.

Statoil produserer i dag 65.000 fat oljeenheter i døgnet i Mexicogolfen, og har investert mer enn 11 milliarder dollar i oljeleting og produksjon i golfen. (©NTB)

Personvernpolicy