Her er Norges billigste operatører

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Dette er de virkelige lavprisaktørene.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Se også

De 10 billigste mobilabonnementene
Her finner du de 10 billigste mobilabonnementene på de fire forskjellige stanardiserte ringemønstrene vi bruker.

Mobiltelefonkjøp
Lønner det seg å kjøpe en mobiltelefon med eller uten binding? Her får du hjelp til å regne ut hva som billigst for deg når du skal kjøpe ny mobiltelefon.

Les flere økonomisaker

Giske vil fjerne formuesskatt og innføre eiendomsskatt

Fant gull på Svalbard

Statoil får bore i Mexicogolfen

Sparetiltak medvirket til oljekatastrofen i Mexicogolfen

TEST: Apple MacBook Air 13"

Mange nordmenn kan spare tusenvis av kroner på mobilregningen hvert år ved å velge et abonnement som er tilpasset sitt forbruk.

I Danmark har TelePrisTjek.dk kommet frem til at 97 prosent av landets innbyggere ville vært tjent med å bytte abonnement, ifølge Mobil.nu. Tallet er trolig omtrent like høyt i Norge.

Vi har undersøkt hvilke operatører som har flest abonnementer blant topp 10 i hver kategori i Ringepriser, for å danne oss et bilde av hvem som med rette kan kalle seg en lavprisoperatør.

Lavt forbruk:
I kategorien lite bruk i Ringepriser finner vi tre abonnementer fra Ludo Mobil, og ellers et hver fra sju andre operatører på topp 10-lista.

Middels forbruk: For middels forbruk har både Ludo Mobil og One Call tre abonnementer hver blant de 10 billigste, mens Tele2 har to. Lebara og Chess har hver sitt abonnement på listen.

Høyt forbruk: Har du et høyt mobilforbruk? Tele2 og One Call har tre hver blant de 10 abonnementene som er billigst i denne kategorien, mens Talkmore og Chess begge har to.

Veldig høyt:
I kategorien veldig mye bruk har One Call tre abonnementer blant de 10 billigste. Talkmore har to av sine Fastpris-abonnementer på listen, og ellers har øvrige operatører ett hver.

Dette er lavprisaktørene

One Call «vinner» denne sammenligningen, ettersom de har 10 abonnementer blant de 10 billigste i de fire kategoriene i Ringepriser. Noen av disse abonnementene er imidlertid relativt like, og det samme gjelder for flere av de andre operatørene på listen.

Operatør:Ant. abonnement blant Topp 10 i Ringepriser (4 kat.)
One Call10 abonnementer
Tele26 abonnementer
Chess5 abonnementer
Talkmore5 abonnementer
Ludo Mobil5 abonnementer
djuice2 abonnementer
1 abo.:Telenor, Lebara, Xito, Mobitalk

Det interessante er at fem operatører kan vise til prisgunstige abonnementer i flere kategorier, noe vi tolker som at disse evner å tilby rimelige abonnementer sine kunder.

Vi føler at One Call, Tele2, Chess, Talkmore og Ludo Mobil er de som med rette kan kalle seg lavprisaktører i dagens marked.

Mer enn pris som teller?

Når du skal velge mobiloperatør er det selvsagt flere ting som spiller inn enn pris.

Det kan for eksempel være dekning (Telenor eller NetCom?), kundeservice, interessante tilleggstjenester eller lignende.

Pris er likevel det som kanskje bør veie tyngst når du velger operatør. Det er liten vits å betale 3000 kroner mer per år bare for å få potensielt bedre kundeservice den ene gangen du trenger å kontakte operatøren.

Det er enda mindre vits å kjøpe en ny mobil til lokkepris og ende opp med et abonnement som absolutt ikke er tilpasset ditt ringemønster.

Bruk heller Ringepriser til å finne det abonnementet som passer for deg, og kjøp ny mobil utenom.

Søk frem det billigste mobilabonnementet for deg

Les også:

Bruk mobilen til påske for 199 kr per mnd.

Chess er oppgitt over Telepriser

Dette gjør operatøren din i 2011

Slik får du Spotify på mobilen

Personvernpolicy