Meny

USAs nasjonalgjeld har passert 14 billioner dollar

USAs gjeld har passert 14 billioner dollar. Foto: Scanpix/AFP.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs nasjonalgjeld har for første gang passert 14 billioner dollar, går det fram av nettsiden til det amerikanske finansdepartementet.

Dette skjedde fredag, melder CBS News. 14 billioner dollar tilsvarer 14.000 milliarder dollar eller omtrent 82.226 milliarder kroner.

For bare sju måneder siden passerte den amerikanske nasjonalgjelda 13 billioner dollar, mens den var på rundt 10,5 billioner dollar da president Barack Obama overtok i januar 2009.

USAs nasjonalgjeld nærmer seg dermed faretruende det taket Kongressen har vedtatt, som er på 14,294 billioner dollar.

President Obama undertegnet i februar 2010 loven som satte et tak på nasjonalgjelden, og de føderale myndighetene i Washington må nå slutte å låne mer penger om ikke Kongressen hever dette taket.

Enkelte republikanere i Kongressen har gjort det klart at de vil stemme imot eventuelle forslag om å åpne for enda høyere nasjonalgjeld, så sant de ikke samtidig ledsages av en plan for betydelige utgiftskutt.

Utgiftene til Obamas helsereform vil i så fall stå lagelig til for hogg, da dette er en reform republikanerne i utgangspunktet er motstandere av. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært