Meny

– Stoltenberg må gi klar beskjed om privat medvirkning

Høyres helsepolitiske talsmann Bent Høie forventer at statsminister Jens Stoltenberg (bildet) benytter sin tale på NHOs årskonferanse onsdag til å komme med klare signaler om at private skal få være med i utbyggingen av sykehjem.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Høyres helsepolitiske talsmann Bent Høie forventer at statsminister Jens Stoltenberg (Ap) benytter sin tale på NHOs årskonferanse onsdag til å komme med klare signaler om at private skal få være med i utbyggingen av sykehjem.

Høie viser til Stoltenbergs nyttårstale der han sa at utbyggingen av sykehjem vil være det neste store tiltaket for regjeringen etter barnehageutbyggingen.

Håper på Jens

– Vi er helt enig i dette. Men hittil har regjeringen bare tatt i bruk offentlige midler. Statsministeren har imidlertid sagt at regjeringen er villig til å være med på privat finansiering. Vi håper statsministeren onsdag gjør ord til handling, sier Høie til NTB.

Høie sier at privat medvirkning betyr at regjeringen må fjerne begrensningene på statlige tilskudd til sykehjemsplasser som bygges med private midler.

– Regjeringen må også gjenskape tilliten til det offentlige som samarbeidspartner. Denne tilliten fikk et kraftig skudd for baugen da regjeringen innførte eier- og utbyttebegrensninger for eiere av private barnehager. For at de private skal delta i sykehjemsutbyggingen, må de være sikre på at de har langsiktige rammebetingelser, understreker Høie.

Høyres Bent Høie.Høyres Bent Høie.

– Dersom Stoltenberg åpner for offentlig-privat samarbeid vil konferansen være et godt bidrag til å løse fremtidens velferdsutfordringer, legger han til.

Les også: Anklager NHO for velferds-tull

Velferdsfellen

NHOs årskonferanse har samlet rundt 1.300 deltakere. Tema for årets konferanse er det NHO kaller velferdsfellen.

Statsministeren skal delta sammen med blant andre NHO-president Kristin Skogen Lund og Harvard-professor Kenneth Rogoff i en debatt om hvordan man kommer unna eldrebølgen med høye trygdeutgifter.

Frp-leder Siv Jensen og arbeidsminister Hanne Bjurstrøm (Ap) er blant deltakerne i en debatt om hvordan man skal hindre at eldre trekkes ut av arbeidslivet. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Privatøkonomi
Populært