Meny

Prislapp: 50 milliarder dollar

SVIMLENDE VERDIER: Facebook er verdsatt til 50 milliarder dollar i en ny investeringsavtale. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Facebook kan nå ta opp kampen med Google.

I en ny investeringsavtale er Facebook verdsatt til 50 milliarder dollar, skriver New York Times. Summen tilsvarer rundt 292 milliarder kroner, og selskapets verdi overgår dermed nettgiganter som Yahoo og eBay. I kroner og ører er selskapet også større enn Boeing og Time Warner.

Gullkantet avtale

Den nye avtalen sikrer Facebook 500 millioner dollar fra Goldman Sachs og det russiske investeringsselskapet Digital Sky Technologies. Dermed har Facebook sikret seg de økonomiske musklene som er nødvendig for å ta opp konkurransen med Google, skriver avisen. Facebook har ikke ønsket å kommentere avtalen overfor The New York Times.

Vil ikke på børsen

Facebook håper også at avtalen skal gjøre det mulig å utsette en børsnotering, noe selskapet flere ganger har uttalt seg negative til. Selskapet håper å kunne fortsette å være fri for offentlig regulering og børssvingninger på Wall Street en stund til.

Slik kan også selskapets administrerende direktør, Mark Zuckerberg, beholde tilnærmet all kontroll over selskapet han startet på et studenthjem for syv år siden. Siden har Zuckerberg blitt en av verdens yngste milliardærer i en alder av 26. Det raskt voksende nettstedet har i dag mer enn 500 millioner aktive brukere månedlig.

- Akkurat nå er ikke Facebook opptatt av en børsnotering, men av å få hver neste internettbruker i verden til å bli Facebook-medlem og å få hvert eneste nettsted til å integrere Facebook-teknologi, sier Lou Kerner hos Wedbush Securities til AFP.

Avtalen med Goldman vil trolig også doble den private formuen til 26-åringen, ifølge The Times. Zuckerberg var god for hele 6,9 milliarder dollar mens Facebook fremdeles var prissatt til 23 milliarder dollar.

Privatøkonomi
Populært