VW, Audi og Skoda med fem års garanti

Nye Passater vil nå få fem års garanti (Foto: Scanpix).
Nye Passater vil nå få fem års garanti (Foto: Scanpix).

Biler som importeres av Harald A. Møller vil fra 1. januar 2011 få fem års garanti.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er den ledende aktøren i norsk bilbransje og ønsker å vise vei ved å gi norske bilkjøpere et mer forutsigbart bilhold gjennom vår nye Norgesgaranti, sier administrerende direktør Stein O. Håvelsrud i Harald A. Møller AS. Volkswagen, Audi, Skoda og Volkswagen Nyttekjøretøyer står tilsammen for over 25 prosent av nybilsalget i Norge.

Importøren kaller det Norgesgaranti fordi det kun er i Norge man tilbyr denne garantien på disse bilmerkene. Garantien gjelder i fem år, eller opptil 100.000 kilometer, også for varebiler og firmakunder.

Les test av nye Passat: Gjenfødt Passat

Garantien er et samarbeid mellom importør, bilforhandlere og bilfabrikkene, men noe hviler også på kundenes skuldre. I gjennomsnitt øker Møller bilprisene med 1000 kroner per bil.

Norske forbrukere har allerede kjøpsloven som gir kunden reklamasjonsfrist på fem år for produkter som er ment å vare lenger.

- Garantien er en bedre sikkerhet for kunden, og et komplett produkt, sier Stein Ivan Solbakken, servicemarkedssjef i Harald A. Møller.

Så spørs det om kundene nå blir mer fornøyde da de kan vise til garantien og slipper å dra fram kjøpsloven i møtet med verkstedet.

For at garantien skal gjelde krever importøren at service skal utføres i henhold til instruks fra fabrikken, men ikke at det er tatt på merkeverksted.

Fra før har bilmerkene Mitsubishi, Kia, Hyundai og Renault fem års garanti på sine biler på det norske markedet.

Les også:

2010s beste biler

Her er de heteste bilnyhetene i 2010

Dette er lesernes favoritter

Personvernpolicy