Meny

Norges Bank brukte nær 2 millioner kroner på kontorfest

Sentralbanksjef Svein Gjedrem. Foto: Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sentralbanken svidde av nesten 2 millioner kroner på festmiddag med fri bar og norske artister da oljefondet åpnet lokalkontor i Singapore.

Det var i sommer at oljefondet åpnet sitt fjerde utekontor. Lokalkontoret i Singapore er bemannet av en håndfull medarbeidere som skal jakte på penger i en av de raskest voksende regionene i verden.

Åpningsfesten kostet 1,85 millioner kroner, skriver Dagens Næringsliv.

Norges Bank forsvarer pengebruken.

– Vi representerte den norske stat i et annet land. Når man representerer i utlandet, er det viktig å gjøre det på en måte som oppleves som passende i vertslandet, sier kommunikasjonsrådgiver Øystein Sjølie til avisen.

Til sammen 18 personer fra Norges Bank og Finansdepartementet ble sendt til åpningsfesten. Finansminister Sigbjørn Johnsen (Ap), sentralbanksjef Svein Gjedrem og departementsråd Tore Eriksen var blant de som deltok. Det gjorde også oljefondets sjef Yngve Slyngstad.

Til sammen 70 gjester deltok på åpningsseremonien på femstjernershotellet Fullerton. Der nøt gjestene fireretters middag og fri bar.

Til underholdning stilte fiolinsøstrene Eldbjørg og Ragnhild Hemsing opp fra Norge, sammen med pianisten Abigail Sin fra Singapore.

Det var det norske eventbyrået Norwegian Promotion Group som skreddersydde arrangementet.

(©NTB)

Privatøkonomi
Populært