– Vi kunne brøytet Heathrow på en halvtime

– Vi kunne brøytet Heathrow på en halvtime
– Vi kunne brøytet Heathrow på en halvtime

Norske brøytemannskaper rister oppgitt på hodet over alle problemene snøværet i USA og Europa skapte før jul. De hevder at rullebanen på Heathrow kunne vært ryddet på en halvtime.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske Avinor og flere flyplasser i Norge er blant de beste i verden når det gjelder det å holde flytrafikken i gang i snø og vanskelige værforhold, skriver Adresseavisen.

Lufthavnsjef Lasse Bardal ved Trondheim lufthavn Værnes mener det er takket være utstyr i verdensklasse, god planlegging og dyktig mannskap.

Han mener Oslo Lufthavn Gardermoen trolig er aller best i verden på dette, og stiller seg uforstående til at en storflyplass som Heathrow utenfor London måtte stenge på grunn av 2,5 centimeter snø.

– Vi bruker 15 minutter på å rydde rullebanen vår på 3.000 meter. Den største banen på Heathrow er 3.900 meter og litt bredere. Si en halvtime så skulle vi greid å rydde den slik at fly kunne lande og ta av i en periode, sier Bardal.

Rundt én million reisende ble rammet da Heathrow måtte stenge. Også Gatwick og Luton flyplass ble stengt, og det samme gjaldt flere flyplasser i andre europeiske land.

Den siste uken har deler av USA og Russland vært rammet av vinterkaos. (©NTB)

Les også:

Britene vil bøtelegge kaosflyplasser

Skal granske Heathrow-kaos

Personvernpolicy