Meny

– Vi kunne brøytet Heathrow på en halvtime

– Vi kunne brøytet Heathrow på en halvtime

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norske brøytemannskaper rister oppgitt på hodet over alle problemene snøværet i USA og Europa skapte før jul. De hevder at rullebanen på Heathrow kunne vært ryddet på en halvtime.

Norske Avinor og flere flyplasser i Norge er blant de beste i verden når det gjelder det å holde flytrafikken i gang i snø og vanskelige værforhold, skriver Adresseavisen.

Lufthavnsjef Lasse Bardal ved Trondheim lufthavn Værnes mener det er takket være utstyr i verdensklasse, god planlegging og dyktig mannskap.

Han mener Oslo Lufthavn Gardermoen trolig er aller best i verden på dette, og stiller seg uforstående til at en storflyplass som Heathrow utenfor London måtte stenge på grunn av 2,5 centimeter snø.

– Vi bruker 15 minutter på å rydde rullebanen vår på 3.000 meter. Den største banen på Heathrow er 3.900 meter og litt bredere. Si en halvtime så skulle vi greid å rydde den slik at fly kunne lande og ta av i en periode, sier Bardal.

Rundt én million reisende ble rammet da Heathrow måtte stenge. Også Gatwick og Luton flyplass ble stengt, og det samme gjaldt flere flyplasser i andre europeiske land.

Den siste uken har deler av USA og Russland vært rammet av vinterkaos. (©NTB)

Les også:

Britene vil bøtelegge kaosflyplasser

Skal granske Heathrow-kaos

Populært