Norsk selskap kan tape milliarder

Det norske shippingselskapet Mosvold Supply risikerer å tape en erstatningstvist mot et indonesisk verft.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det indonesiske skipsverftet Otto Marine har vunnet en midlertidig ankesak i lagmannsretten i Singapore mot norske Mosvold Supply som har krevd erstatning for et fartøy de hadde bestilt fra dem, men ikke har fått levert innen tidsfristen.

Otto Marine har midlertidig vunnet saken mot det norske selskapet i påvente av en ny høring om tvisten, melder den indonesise avisen The Straits Times.

Mosvold Supply har hatt en ordre om levering av fire ankerhåndteringsskip som skulle bygges og leveres av Otto Marines datterselskap Otto Offshore.

De to første skipene som var bestilt skal ha hatt en verdi på 78 millioner dollar (i overkant av 465 millioner kroner) hver. Det tredje har en prislapp på 492 millioner kroner, mens den siste koster 504 millioner.

Samlet verdi av skipene er på 1,92 milliarder kroner.

Mosvold kansellerte bestillingen av det første skipet allerede 18. mai i år, og under vilkårene i kontrakten kunne de også kreve både innskudd og påløpte renter tilbakebetalt.

Ifølge en analyserapport som DMG Research publiserte tidligere denne måneden har Mosvold indikert at Otto ikke ville være i stand til å levere det andre skipet innen tidsfristen, noe som skal være årsaken til konflikten.

Personvernpolicy