Vil ha momskutt på strøm

Vil ha momskutt på strøm
Vil ha momskutt på strøm

Momskutt på strøm og billigere nettleie er blant tiltakene som må til for å dempe de skyhøye kraftprisene i Midt-Norge, mener KS Bedrift.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Strømprisene er steget til værs på grunn av sprengkulde og lite vann i magasinene. I løpet av vinteren kan kraftprisene bli tre ganger høyere enn i tilsvarende periode sist vinter, og det er særlig trøndelagsfylkene og Møre og Romsdal som rammes, skriver Nationen.

– De ekstreme strømprisene er et resultat av at vekslende regjeringer har forsømt utbyggingen av «hovedveiene» i strømforsyningen, sier direktør Bjørg Ravlo Rydsaa i KS Bedrift til Namdalsavisa.

KS Bedrift er en egen organisasjon i KS, interesse- og arbeidsgiverorganisasjonen for kommunesektoren.

Ravlo Rydsaa krever at regjeringen må sette inn tiltak.

– Ved å fjerne momsen på strøm og nettleie i Midt-Norge gir regjeringen et nødvendig håndslag til familier og bedrifter som får store problemer når strømprisen øker urimelig mye, sier hun og mener at det er grovt urimelig og urettferdig at familier og enkeltbedrifter i en del av landet må ta regningen.

I tillegg til kulden og liten fyllingsgrad i vannmagasinene rammes Midt-Norge av dårlig linjekapasitet som begrenser mulighetene til å hente inn strøm fra utlandet eller andre steder i landet. (©NTB)

Les også: Strømsjokk kan gi rentestopp

Les også: Kan spare 15.000 i året

Personvernpolicy