Meny

Færre sender jule-SMS

I løpet av julaften og de første timene av første juledag registrerte Telenor 17,1 millioner sendte tekstmeldinger, en nedgang i forhold til tidligere. (Illustrasjonsfoto: Colourbox.com)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I løpet av julaften og de første timene av første juledag registrerte Telenor 17,1 millioner sendte tekstmeldinger. Det er 5 millioner færre enn for to år siden.

– Det er vanskelig å si eksakt hva dette skyldes, men vi tror sannsynligheten er stor for at flere av de som tidligere har benyttet SMS til mobile julekort i større grad har kommunisert via Facebook og andre sosiale medier, sier Telenors informasjonssjef Per Aril Meling.

Julen 2008 ble det sendt 22,1 millioner meldinger fra midnatt julaften til klokken 6 første juledag. Året etter ble det sendt 21 millioner meldinger i samme periode. I år endte det på vel 17 millioner SMS-meldinger og omkring 1 million MMS.

Normalt går det omkring 11 millioner tekstmeldinger og 250.000 bildemeldinger gjennom Telenors nett i døgnet.

Reduksjonen i SMS-bruken oppveies av vekst i datatrafikken.

– Kundene tar bilder og video med mobilen og laster direkte opp til sosiale medier. Dette er svært kapasitetskrevende for mobilnettet, og vi har derfor vært spent på trafikktopper som jul- og nyttårsaften, sier Meling. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Privatøkonomi
Populært