Meny

Staten krever 3,5 millioner fra SOS Rasisme

Landsstyret i SOS Rasisme. Nå kreves organisasjonen for 3,5 millioner kroner. (Foto: SOS Rasisme).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Staten har satt fram et krav om å få tilbake 3,5 millioner kroner fra SOS Rasisme etter at organisasjon har mottatt støtte basert på for høye medlemstall.

Vedtaket fra Statens fordelingsutvalg (FUV) er endelig, skriver Dagbladet.

– Det var ikke vanskelig å fatte vedtaket, fordi prosessen fram hit har vært veldig grundig, sier utvalgsleder Ingrid Bergum. Utvalget avslo samtidig en ny søknad om 3,5 millioner i støtte.

- Holder tilbake regnskap

Staten har gått flere runder med SOS Rasisme. Organisasjonen har tapt flere anker, men nekter å gi statens kontrollører innsyn i regnskapet. Det nye kravet kan ikke ankes.

Både Arbeiderpartiet og Høyre støtter Fordelingsutvalget.

– At SOS Rasisme holder tilbake regnskapsbilag vitner om at de har ting å skjule og ikke har rent mel i posen, sier medlem av Stortingets familie- og kulturkomiteen, Linda Hofstad Helleland (H). Hadia Tajik (Ap) mener det er helt på sin plass at silkehanskene tas av og at det nå kommer sterkere reaksjoner.

– Nå forventer jeg at de betaler.

Foreløpig ser det ikke ut til at Tajiks forventninger blir oppfylt. Kjell Gunnar Larsen, hovedkasserer i SOS Rasisme, bestrider også det siste kravet.

– Vi er uenige med de kravene som Fordelingsutvalget har satt fram overfor oss. Vi mener at disse bygger på feil grunnlag og at det ligger vurderinger her som saklig sett ikke holder mål, sier han.

Fullstendig uenig

Kravet oversendes trolig til Statens innkrevingssentral, som skal sørge for at millionene blir betalt inn.

SOS Rasisme skriver på sine sider at de har mottatt "en julehilsen" fra Fordelingsutvalget og hevder at det er blitt gitt tillatelse til innsyn.

Organisasjonen trekker frem spesielt i saken.

* SOS Rasisme har ikke gjort noe galt * Vår praksis har vært kontrollert og godkjent hvert eneste år av FUV. * FUV har hatt full tilgang til våre regnskaper, og har vært på besøk hos oss

- Det som nå skjer er at FUV har bestemt seg for konklusjonen før begrunnelsen. I mangel av en god begrunnelse har de valgt å si at en praksis de tidligere har godkjent er feil, og krever de oss for tilbakebetaling på dette grunnlaget, skriver SOS Rasisme.


Organisasjonen hevder også at kravet kommer som et resultat av at politikere ikke liker organisasjonen og mener de øver et press på FUV.

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært