Ingen nye spor etter togtrussel

Politiet henter ut bagasje fra toget hvor det ble funnet en bombetrussel på Gardermoen togstasjon torsdag ettermiddag. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
Politiet henter ut bagasje fra toget hvor det ble funnet en bombetrussel på Gardermoen togstasjon torsdag ettermiddag. Foto: Kyrre Lien / Scanpix

Politiet har ikke funnet spor som peker i noen bestemt retning etter at det ble funnet en lapp med en bombetrussel på et tog på Gardermoen lille julaften.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi fortsetter vår tekniske og taktiske etterforskning, men så langt har det ikke kommet opplysninger som har ført til noen større endringer i saken, sier vaktleder Bjørn Bekken ved Gardermoen politistasjon til NTB.

Bombehunder gikk gjennom toget som ble stående på Gardermoen stasjon i går, men uten resultat.

Les også: Ingen bombefunn på toget

– Det betyr likevel ikke at vi legger saken død. Vi fortsetter vårt arbeid på vanlig måte, opplyser Bekken. Han sier politiet prøver å tone ned saken for å unngå at den skal få en smitteeffekt. Vaktlederen vil heller ikke fredag gå nærmere inn på hva som sto på lappen som ble funnet på et tog på vei fra Larvik til Lillehammer.

Ifølge Romerikes Blad inneholdt trusselen referanser til norsk asylpolitikk, men Bekken vil ikke kommentere dette.

Hendelsen torsdag kveld førte til at all trafikk ved stasjonen ble stanset i rundt fire timer. Dermed var det mange som fikk en ekstra lang vei hjem til jul.

NSB opplyser at togene går som normalt julaften og at alle som reiser med toget skal komme hjem i tide slik trafikksituasjonen så ut på morgenen. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy