Meny

- Alle andre kommer til å gå konk

John Fredriksen (Foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men John Fredriksen sitter klar til å satse en stor del av formuen sin i den bransjen som ligger hans hjerte aller nærmest.

John Fredriksen, som skapte sin formue på å bygge og drive tankskip som frakter olje, mener alle tankredere unntatt ham selv vil gå konkurs de neste årene. Det har han tenkt å utnytte, skriver Dagens Næringsliv.

Tankrederen, som har en anslått formue på rundt 60 milliarder kroner, inviterte igår kolleger, venner og forretningsforbindelser til julebord på Theatercafeen. -Tank! utbryter John Fredriksen.

- Du vet hva som skjer der! Du vet jeg er optimist. Jeg skal putte formuen min i tank, ihvertfall 50 prosent av formuen min. Men om ett år eller to. Jeg har tro på tank fordi alle andre kommer til å gå konk. Men ikke jeg! sier Fredriksen til latterbrøl fra alle rundt seg.

- Din luring

I dag er Fredriksens milliardverdier spredt på alt fra tørrlast, rigg, oljeservice, fiskeoppdrett til inkasso. Nå er kun under ti prosent av formuen hans i tank. Dersom Fredriksen skal putte halvparten av formuen i tankbransjen, betyr det at han planlegger å øke tankeksponeringen sin fra rundt fire til 30 milliarder kroner.

- Hvordan skal du frigjøre midler for å kunne satse så mye på tank? Hva selger du først?

- Det er ikke alt jeg kan avsløre for deg, din luring. Jeg kan ikke avsløre alle mine tanker. Jeg selger ingenting foreløpig, sier han til Dagens Næringsliv.

Vis-à-vis Fredriksen på gårsdagens julebord satt Calle Steen, Nordeas leder for shipping. På de andre bordene satt kjente fjes fra norsk shippingmiljø som Platou-sjef Peter Anker, Winmar-sjef Even Winje og Golden Ocean-sjef Herman Billung. Den eneste kvinnen blant de 20 gjestene var Gunn Skei, Fredriksens mangeårige sekretær i Norge. Hun er fast gjest på sjefens julebord.

Les også:

John Fredriksen flagger ut hele flåten fra Norge

- Kan ikke gjøre mer i Norge

- Alle trenger noe som får dem opp om morgenen

Varsler tank-comeback

Dråpen som fikk begeret til å flyte over for John Fredriksen

Populært