Norske sjefer gjerrige på julegaver

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Bare halvparten av norske arbeidstakere får gave fra sjefen til jul. Det gjør norske arbeidsgivere til de minst gavmilde i Skandinavia.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

65 prosent av danske arbeidstakere oppgir at de får julegave av sjefen, mens seks av ti svenske sjefer kommer med pakker til jul. I Norge svarer bare 54 prosent av arbeidstakerne at de får julegave av sjefen, melder Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Tallene kommer fram i undersøkelsen Randstad Work Monitor et internasjonalt arbeidsmarkedsbarometer som omfatter over 25.000 arbeidstakere i 25 land.

Ifølge undersøkelsen holder verdens mest gavemilde sjefer til i Nederland. Her får åtte av ti arbeidstakere julegave fra sjefen. Deretter følger Kina, der 70 prosent får en pakke fra arbeidsgiveren.

I undersøkelsen ligger alle de skandinaviske landene på den øverste halvdel av listen over de mest gavmilde sjefene. Norske ledere må imidlertid også se seg slått av kolleger i Polen, Hellas, India og Argentina.

Minst gavmilde er japanske sjefer; bare 15 prosent av japanske arbeidstakere oppgir at de får julegaver på jobben. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Personvernpolicy