Meny

Rekordmange julepakker i år

Åse Lerfald og Joachim Madsen ved Postens Godssenter i Oslo finner som oftest mottakeren av pakker uten adressekort. Foto: Birger Morken / Scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Julepakketrafikken krysser landet på langs og på tvers som aldri før. Posten har de siste fire ukene sendt over 4 millioner pakker – en økning på 5 prosent fra i fjor.

Økningen har vært størst for servicepakker, som er en vanlig måte å sende pakker på når man handler på nett, og for smartpost-pakker, som er det de fleste velger når de sender pakker mellom privatpersoner.

For bedriftspakker er antall pakker i førjulsukene omtrent som i fjor, opplyser Posten.

Det var pakkerekorder også i november. Da var økningen på 13 prosent fra tilsvarende måned i fjor. Nok en gang er det netthandelen som bidrar til veksten.

– Tallene vitner om en god julehandel i Norge, og at norsk økonomi er på vei opp. Spesielt er det interessant at stadig flere handler sine julegaver på nettet, sier Postens konsernsjef Dag Mejdell.

Postkontorene og postutsalgene i butikker fylles imidlertid raskt opp med pakker i disse dager, og Posten oppfordrer folk til å hente pakkene så fort som mulig.

Posten opplyser at juletrafikken innenlands går i rute, og at alle pakker og brev ser ut til å komme fram i tide til julaften. Post fra utlandet er det verre med.

Uvær og stengte flyplasser skaper store forsinkelser for utenlandsk julepost, opplyser Posten.

(©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært