Meny

Håper på bedring i fly- og togtrafikken i Europa

Fly- og togtrafikken bedret seg noe i deler av Europa onsdag morgen. Her fra Heathrow i London. (Foto: Scanpix).

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fly- og togtrafikken beveget seg haltende mot bedring i deler av Europa onsdag morgen, men det er fortsatt problemer og en stor transportkabal som skal gå opp.

Snøvær og kulde har skapt et mareritt for passasjerer som har prøvd å reise med fly og tog til og fra vesteuropeiske storbyer i førjulsdagene. Flere titusen reisende har vært rammet av kaoset.

Fortsatt venter utålmodige passasjerer på å komme hjem til jul.

På London-flyplassen Heathrow klarte man å gjenåpne den andre rullebanen tirsdag, noe som har skapt håp blant tusenvis av passasjerer som har sittet værfaste i avgangshallene. Men flyplassoperatøren BAA advarer om at det fortsatt gjenstår en del til normal drift, og at man onsdag trolig kan gjennomføre rundt to tredeler av avgangene.

– Det er gode nyheter å se fly ta av og lande fra to rullebaner, sier Colin Matthews i BAA.

Venter på avganger

I Frankrike har myndighetene tillatt at flyplassene Charles de Gaulle og Orly driver døgnet rundt slik at man skal få kabalen av tidligere innstilte avganger til å gå opp. Også på flyplassen i Frankfurt sitter det mange passasjerer og venter på å komme seg av gårde, men her håpet man onsdag å bevege seg i retning av normal drift.

Eurostar-toget gjenopptar normal innsjekking av passasjerer, men det blir kanselleringer også onsdag.

Krever tiltak

Førjulskaoset har fått EU-kommisjonen til å reagere, og tirsdag krevde den nye tiltak.

– Jeg er svært bekymret for omfanget av forsinkelsene i flytrafikken i Europa på grunn av snøværet. Det er helt uakseptabelt og bør ikke skje igjen, sa EUs transportkommissær Siim Kallas. (©NTB)

Les flere nyheter på ABC Nyheter

Privatøkonomi
Populært