Meny

EU-sjef varsler nye tiltak for euroen

Herman Van Rumpey (foto: Scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det europeiske valutasamarbeidet er i bunn og grunn sunt, men trenger fast styring, sier EU-president Herman Van Rompuy.

Van Rompuy sa i en tale i Ungarns hovedstad Budapest tirsdag at EUs ledere allerede har tatt viktige skritt for å skape ro i eurosonen. For eksempel er EUs stabilitets- og vekstpakt endret for å gi den økt styrke, framholdt han.

EUs toppledere vedtok i forrige uke dessuten å opprette et permanent finansielt sikkerhetsnett, som skal være klart innen 2013. Hensikten er å sette eurosonen i bedre stand til å håndtere fremtidige kriser.

Samtidig fortsetter problemene i flere av landene som har innført den europeiske fellesvalutaen. Vurderingsselskapet Moody’s varslet tirsdag at det kan komme til å senke Portugals kredittverdighet, på grunn av usikkerhet om de økonomiske utsiktene i landet.

Moody’s reduserte samtidig kredittverdigheten for to av de 17 regionene i Spania, etter at det tidligere har varslet en mulig reduksjon for den spanske staten som helhet. Årsaken til den nye advarselen er store underskudd på de regionale budsjettene. (©NTB)

Takk for at du abonnerer

Motta våre nyheter via Messenger

Jeg godtar brukvervilkårene
Populært