- Londonkaoset kan vare til over jul

VENTETID: På grunn av dårlig vær og stengte flyplasser omkring i Europa må reisende belage seg på forsinkelser og kanselleringer i flytrafikken. Her fra avgangshallen på Oslo lufthavn Gardermoen. Foto: Scanpix
VENTETID: På grunn av dårlig vær og stengte flyplasser omkring i Europa må reisende belage seg på forsinkelser og kanselleringer i flytrafikken. Her fra avgangshallen på Oslo lufthavn Gardermoen. Foto: Scanpix

Den gode nyheten er at det meste er i rute på Gardermoen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Innstillingene og forsinkelsene på britiske flyplasser vil kunne fortsette til etter jul, skriver Sky News. Ifølge meteorologene avisen har snakket med, vil det kalde været i Storbritannia vare til etter jul.

Les også: Dette er dine rettigheter

Fremdeles er det bare et fåtall av avgangene fra Heathrow flyplass i London som går som normalt. Om avgangen din ikke står på denne listen , kan du gå utifra at du ikke kommer deg av gårde i dag, skriver flyplassen på sine nettsider. Selv om flyet ditt er på listen, bør du likevel dobbeltsjekke med flyselskapet ditt at flyet faktisk går.

- Ikke reis til flyplassen om flyselskapet ditt ikke har bekreftet avgangen, oppfordrer flyplassen på sine nettsider.

FAST PÅ FLYPLASS: Uværet i London har gjort heimreisen til jul vanskelig for mange. Foto: ScanpixFAST PÅ FLYPLASS: Uværet i London har gjort heimreisen til jul vanskelig for mange. Foto: Scanpix

Lysning på Gardermoen

Et lyspunkt er at de fleste flyene på Oslo Lufthavn Gardermoen (OSL) nå er i rute.

- Det aller meste er i rute, vi har en punktlighet på 90 prosent, forteller informasjonssjef Jo Kobro ved OSL til ABC Nyheter i 9-tiden tirsdag.

Fremdeles er det forsinkelser og innstillinger for reisende til og fra Frankfurt og London.

- Det er noe bedring i Paris. Samtidig ser vi at uværet over Frankfurt muligens kan gå nordover til Berlin, sier Kobro.

Rådet fra informasjonssjefen er å følge med på flyplassens nettsider for en oppdatert oversikt over hvilke avganger som er innstilt eller forsinket.

- Folk bør også så klart ha på mobiltelefon for å få SMS-er fra flyselskapene om situasjonen, sier han.

På flyvninger innenlands er det ingen problemer.

Les også: Ingen ekstremkulde

Frankfurt åpnet igjen

I Tyskland har et ferskt snøfall sørget for at landets største flyplass, Frankfurt, er paralysert, skriver AFP.

- Ingen fly har verken kunnet ta av eller lande siden klokken 5 i morges, sier en talsmann for flyplassen.

Etter hundrevis av kanselleringer i går, hadde flyplassledelsen forventet at situasjonen skulle returnere til normalt i dag. I stedet kom det nytt snøfall i tvert, i strid med værmeldingene.

Senere tirsdag kom meldingen om at Frankfurt igjen er åpnet for trafikk etter å ha vært stengt i tre timer. Men fordi det bare er én av tre rullebaner som er åpen ventes det likevel store forsinkelser og mange innstilte fly i tiden som kommer.

Mer enn 1000 passasjerer tilbragte natten på flyplassen i Frankfurt, etter at 367 flyvninger ble innstilt i går.

I tillegg er det problemer i Brussel, der det er tomt for avisingsvæske.

HJEM TIL JUL?: Store snømengder skaper problemer på de største flyplassene i Europa, her fra Frankfurt. Foto: ScanpixHJEM TIL JUL?: Store snømengder skaper problemer på de største flyplassene i Europa, her fra Frankfurt. Foto: Scanpix

Oppdatert kl. 10.52 med informasjon om at Frankfurt igjen er åpnet for trafikk.

Personvernpolicy