Tok farvel med Ellen Ugland

Ellen Ugland ble begravet fra Fjære kirke i Grimstad fredag. Hennes arving, Knut Nikolai T. Ugland (helt til høyre) var kistebærer sammen med Tobias Dahl-Pedersen, Øystein Beisland, Trond Dahl-Pedersen, Christoffer Gundersen og Halvor Ribe. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix
Ellen Ugland ble begravet fra Fjære kirke i Grimstad fredag. Hennes arving, Knut Nikolai T. Ugland (helt til høyre) var kistebærer sammen med Tobias Dahl-Pedersen, Øystein Beisland, Trond Dahl-Pedersen, Christoffer Gundersen og Halvor Ribe. Foto: Tor Erik Schrøder / Scanpix

Fjære kirke var nær fullsatt da venner og familie tok farvel med Ellen Ugland fredag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ugland, som var enke etter skipsreder Johan Jørgen Ugland, døde 6. desember, 57 år gammel.

Ellen Kristin Dahl-Pedersen snakket varmt om tanten i sin minnetale. Niesen, som var Ellen Uglands eneste livsarving, beskrev tanten som en kjærlig, kunnskapsrik og jordnær kvinne

– Dette er en ufattelig trist dag. Johan Jørgen var Ellens store kjærlighet. Hun har hatt noen tøffe måneder etter hans bortgang. Hun gruet seg til den første julen uten Johan Jørgen, sa Dahl-Pedersen, ifølge Fædrelandsvennens nettutgave.

Les også: Les også: Kan overse norske drap

– Tror hun døde av hjertesorg

Niesen fortalte om at Ellen Ugland skulle komme hjem til henne på frokostbesøk den dagen hun døde. Hun kom aldri. I stedet ble hun funnet død i gangen i leiligheten sin

– Så ble det klart at det verste hadde skjedd. Ellen var død, sa Dahl-Pedersen, som så måtte forklare hva som hadde skjedd for sin lille datter Thea.

– Thea konkluderte klokelig: Mamma jeg tror tante døde av hjertesorg, sa niesen i minnetalen, ifølge Agderposten.

Les også:

Stesønner ikke i Ugland-begravelsen

Politiet ber Uglands naboer om tips

Deltok ikke

Ellen Ugland var nylig blitt enke etter at hennes mann døde i mars i år. Da han døde, overtok hun 45 prosent av verdiene i det Grimstad-baserte rederiet. Resten av verdiene på rundt tre milliarder kroner ble testamentert til dattersønnen Knut Nikolai Tønnevold Ugland. Han arvet også alle Ellen Uglands aksjer.

Det ble tidligere i uken kjent at Ellen Uglands stesønner Lars T. Ugland (61) og Jørgen Ugland (63) ikke ville være til stede i begravelsen.

Lars T. Ugland forklarte at han hadde liten kontakt med henne, og at det var unaturlig at han skulle overvære begravelsen. Jørgen Ugland anførte at han var i utlandet, og ikke ville ha mulighet til å reise tilbake til Norge. (©NTB)

Les også: Ugland døde av oksygenmangel

Personvernpolicy