Daimler kutter samarbeid med drapssiktets far

Norske politikere ba store konsern som samarbeider med faren til ettersøkte Farouk Abdulhak (bildet til venstre), om å vurdere sine forbindelser til milliardæren. Nå har Mercedes-Benz-produsenten Daimler AG bestemt seg for å avslutte samarbeidet (høyre). (Foto: Scanpix)
Norske politikere ba store konsern som samarbeider med faren til ettersøkte Farouk Abdulhak (bildet til venstre), om å vurdere sine forbindelser til milliardæren. Nå har Mercedes-Benz-produsenten Daimler AG bestemt seg for å avslutte samarbeidet (høyre). (Foto: Scanpix)

Mercedes-Benz-produsenten Daimler AG avslutter forretningssamarbeidet med Shaher Abdulhak, faren til mannen som er ettersøkt for drapet på Martine Vik Rasmussen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det skriver VG Nett på sine sider i dag.

Mangemilliardæren Abdulhak har i mange år hatt enerett på importen av Mercedes til hjemlandet Jemen. I begynnelsen av desember sendte en gruppe stortingsrepresentanter brev til flere av Abdulhaks forretningsforbindelser og ba dem vurdere samarbeidet med faren til drapssiktede Farouk Abdulhak. Britisk politi tror Farouk blir holdt skjult av faren sin.

Les også: Toppolitikere ber Coca-Cola utøve press i Martine-saken

Coca-Cola, Whirlpool, Philips, Xerox og Daimler AG var blant selskapene som fikk brev . Nå har stortingsrepresentantene fått svar fra sistnevnte. Daimler sier beslutningen om å kutte båndene til Shaher Abdulhak allerede var tatt.

«Vi tar deres bekymringer alvorlig. Daimler er strengt forpliktet av etiske retningslinjer, og vi forventer det samme av våre forretningspartnere. Basert på våre egne overveielser har vi allerede avsluttet distribusjonsrettighetene til United Engineering & Automobile Co. Ltd i Jemen, et selskap knyttet til Shaher Abdulhak», heter det blant annet i brevet fra Daimler.

Talskvinne Ute Vellberg i selskapet vil ikke presisere årsaken til at samarbeidet avsluttes.

En av dem som signerte brevet til Shaher Abdulhaks forretningsforbindelser, er Høyre-politiker, Michael Tetzschner. Han synes det er gledelig det som nå skjer.

- Det er hyggelig at de følger opp, og det er tydelig at de har gjort noen egne refleksjoner som vil kunne bistå saken, sier han til VG Nett.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden