Facebooks verden

Dette bildet er en grafisk fremstilling av forbindelsene mellom Facebooks 500 millioner brukere. Illustrasjon: Facebook/Paul Butler.
Dette bildet er en grafisk fremstilling av forbindelsene mellom Facebooks 500 millioner brukere. Illustrasjon: Facebook/Paul Butler.

Dette bildet viser omrisset av verden ved hjelp av Facebookforbindelser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg ønsket en visualisering som viste hvilke byer som hadde mange forbindelser seg imellom, skriver Facebooks Paul Butler, som har laget grafikken.


Han har tatt ibruk R, et statistikkverktøy med åpen kildekode.

- Det er ikke bare et pent bilde, men en bekreftelse på effekten vi har når vi knytter mennesker sammen, selv på tvers av hav og grenser.

Årets person

Onsdag kåret Time Magazine Facebooks medgrunnlegger Mark Zuckerberg til «årets person», og overså dermed mange leseres oppfordring om å hedre WikiLeakssjefen Julian Assange.

26 år gamle Zuckerberg er den nest yngste personen som har havnet på forsiden av Times årlige utgivelse.

Redaktør Richard Stengel sier Zuckerbergs sosiale nettverkstjeneste «omdanner måten vil lever på hver dag».

Bak Zuckerberg kom den konservative amerikanske Tea Party-bevegelsen, fulgt av Assange.

Global innflytelse

Stengel sier Facebook har fått en global innflytelse ulikt noe tidligere fenomen.

- For å ha koblet sammen mer enn en halv milliarder mennesker og kartlagt de sosiale forbindelsene dem imellom, for å ha skapt et nytt system for å utveksle informasjon som er både uunnværlig og noen ganger litt skremmende, og endelig for å ha endret våre liv på måter som er både nyskapende og optimistiske er Mark Elliot Zuckerberg Times Person of the Year 2010, het det i en uttalelse fra Stengel. Stengel beskrev Zuckerberg som noe tilsvarende en «t-skjortekledd statsleder». I et intervju med NBC sier Stengel at Zuckerberg var «ydmyk» og «dypt berørt» etter å ha mottatt prisen.

I motsetning til det negative bildet av Zuckerberg i Hollywoodfilmen «The Social Network» er Facebookmogulen «svært elskverdig», sier Stengel.

- Han er kjapp og smart, men når kameraet trekker seg tilbake ut blir han sjenert.

Se bildet i full størrelse

Personvernpolicy