Fikk 52.300 eiere over natten

Helge Leiro Baastad, konsernsjef i Gjensidige (foto: Scanpix9.
Helge Leiro Baastad, konsernsjef i Gjensidige (foto: Scanpix9.

Og alle vil de det samme, mener Gjensidige-sjefen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Skadeforsikringsselskapet Gjensidige gikk på børs fredag morgen, og dermed endret det hele seg fra et one man show til å bli et selskap eid av hele 52.300 aksjonærer.

- Jeg er begeistret og jeg gleder meg, sier Gjensidige-sjef Sverre Leiro Baastad om overgangen fra en eier til felleseie på børsen.

- Alle har like interesserDet var den tidligere eneeieren, Gjensidigestiftelsen, som solgte aksjer i forbindelse med børsnoteringen. Stiftelsen eier fremdeles 60 prosent av aksjene, mens 40 prosent nå eies av over 52.000 andre.

- Det som gjør at jeg er trygg på at vi skal kunne håndtere det på en god måte, er at alle disse eierne vil ha like interesser. Det er lett i å spekulere om Gjensidigestiftelsen vil ha veldig andre mål for sin investering enn de andre, men det har de ikke, sier Leiro Baastad, og utdyper:

- For det første har de en tydelig uttalt eierpolitikk som dreier seg om verdiskapning for sin investering, og for det andre har de bestemt seg for å distribuere det utbyttet de får årlig til sine medlemmer, som er våre skadeforsikringskunder. Det gjør sitt til at de også vil ha akkurat den samme etterspørselen etter god drift, solide resultater og stabilt voksende utbytte som de nye aksjonærene som kommer inn, sier Leiro Baastad.

Med mindre kapitalbehovet tilsier noe annet, er styrets mål at mellom 50 og 80 prosent av årets resultat etter skatt utdeles som utbytte.

Borte bra...300 av de 52.300 aksjonærene er institusjonelle investorer, og de siste ukene har Baastad reist rundt omkring i verden for å vekke interesse.

- Vi har besøkt investorer i Stockholm, Frankfurt, Genéve, Paris, London, Boston og New York. Etter en slik rundreise er det godt å komme tilbake til Norge, for vår virkelighet dreier seg om Steinkjær, Moelv, Tønsberg, Oslo og flere andre steder i Norge, Sverige og Danmark. Der har vi skapt verdier i generasjoner, og det er der vi skal skape verdier også fremover.

Les:

Skuffende Gjensidige-mottagelse

Gjensidige tjente 1,3 milliarder

Gjensidige klar for børsen

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden