Prisoppgang i borettslag

De siste 12 månedene har prisene på borettslagsleiligheter steget emd 8,3 prosent.
De siste 12 månedene har prisene på borettslagsleiligheter steget emd 8,3 prosent.

Prisene på borettslagsleiligheter steg i november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prisene på omsatte borettslagsleiligheter er 1,4 prosent høyere i november 2010 sammenlignet med oktober 2010.

Det viser prisstatistikk fra Garanti Eiendomsmegling.

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris for omsatte borettslagsleiligheter var i november 2010 på 22.450 kroner, mens det tilsvarende tallet i oktober 2010 var 22.134 kroner.

I løpet av de siste 12 månedene har prisene steget med 8,3 prosent. For 12 måneder siden var gjennomsnittlig kvadratmeterpris på omsatte borettslagsleiligheter 20 725 kroner. Siden nyttår har prisene steget med 8,2 prosent.

- Etter prisnedgang forrige måned stiger nå prisene igjen. Markedet er i god utvikling og det lover godt for avslutningen på året, sier administrerende direktør Stein Drogseth i Garanti Eiendomsmegling i en pressemelding.

Flere bud per bolig

Sammenlignet med forrige måned steg antall bud denne måneden. I november er det i snitt 4,5 bud per omsatt borettslagsbolig, en oppgang på 0,2 bud fra oktober.

Sammenlignet med samme tidsrom i fjor er det en oppgang på 1,2 bud. Antall budgivere per bolig er 1,9. Dette er en nedgang på 0,6 budgivere siden forrige måned, og på samme nivå som samme tidsrom i fjor.

- Det er solgt flere boliger i november i år enn i samme periode i fjor. Økningen i antall bud viser at temperaturen i markedet er høyere nå. Det er imidlertid kommet inn færre nye oppdrag i november enn i oktober, noe som tyder på at flere nå venter med å legge ut bolig for salg til etter nyttår, sier Drogseth.

Kaldt vinterværI morgen legges den landsomfattende boligstatistikken frem.

- Prisutviklingen i høst har vært sterk og rentene er fortsatt lave, men samtidig pleier prisene å flate ut før jul og i år kom det kalde vinterværet tidlig. Nå får vi endelig se hvordan dette har påvirket aktiviteten i markedet, sier styreleder Terje Buraas i Eiendomsmeglerforetakenes forening (Eff) i en pressemelding.

I morgen klokken 11 legger Norges Eiendomsmeglerforbund og Eiendomsmeglerforetakenes forening frem den landsomfattende boligprisstatistikken for november.

Les også:

Ber ungdom gjøre opprør mot høye boligpriser

Boligbyggingen tar seg opp

- De er svært sårbare

- De smarte venter med å kjøpe iPad

Personvernpolicy