iPad billigere enn iPhone

iPad og iPhone (foto: Scanpix)
iPad og iPhone (foto: Scanpix)

Totalregningen for Ipad-innkjøp og bruk det første året varierer fra ca. 4000 kroner for den billigste modellen og ingen mobilbruk til drøyt 9000 kroner for den dyreste pakken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Triks for å spare noen kroner:

Bruk tvilling-simkort. Med tvilling kan du betale 250-300 kroner i måneden for 6 GB data og bruke dette til både mobilen din og nettbrettet ditt for bare 30 kroner ekstra for tvillingen.

Kjøp en iPad uten 3G-dekning. Dette sparer du rundt 1000 kroner på. Ønsker du 3G-dekning kan du skaffe deg en trådløs 3G-router som er batteridrevet. Med den i bagen kan både du og venner surfe på buss og bane, eller på hytta.

For alle i Apples verdikjede kan det ligge an til et hyggelig julesalg. Både forhandlere og operatører forventer stor pågang rundt Apples siste produktlansering i Norge. Og for mange vil en iPad faktisk koste mindre enn en iPhone.

- Nordmenn har vært overivrige når det gjelder iPhone og vi ser at det er svært mye interesse rundt iPad. Det blir nok en viktig brikke i en fascinerende utvikling, sier Anders Krokan, informasjonssjef i Telenor.

Egne abonnementer

Telenor krever 99 kroner for inntil 0,75 GB i måneden, og 199 for opptil 3 GB i måneden. Netcom lar deg komme unna med 189 kroner for litt mer enn Telenor – 4GB i måneden. I tillegg har de et eget abonnement for de som bare unntaksvis flytter seg ut av den trådløse sonen i sofaen og på jobben.

- Mobilt Bredbånd KontantSurf passer for kunder som surfer over mobilnettet en gang i blant og ikke ønsker å betale en fast månedspris. For kunder som surfer mer regelmessig, anbefaler vi Mobilt Bredbånd Fastpris, sier Lars Ryen Mill, produktdirektør i NetCom.

Kontantsurf-pakken har ingen fast månedspris, men man kan fylle på med 0,5 GB i en dag for 29 kroner, 1 GB over en uke for 150 kroner, 2 GB over to uker for 200 kroner eller 300 kroner hvis du bruker opptil 4GB over fire uker. Både Telenor og Netcom

Prisene for iPad er veiledende 4.090 kroner for den billigste modellen, som har 16 GB minne og mangler mobildekning (3G), Den billigste modellen med mobildekning ligger på 4.990 kroner, mens toppmodellen med 64 GB minne og 3G skal koste 6590 kroner.

Dette er ikke spesielt dyrt i forhold til vanlige pc-er eller avanserte mobiltelefoner, men en del dyrere enn mini-pc-er, som man får helt ned mot 2.000 kroner. Samsung Galaxy Tab, som er den eneste skikkelige konkurrenten til iPad som er lansert i Norge ennå koster til sammenligning mellom 6.500 og 7.000 kroner.

Med eller uten

1.000-kroners-spørsmålet er altså om man skal ha 3G-dekning eller ikke. For de som allerede har kjøpt «billigversjonen» og angrer har Netcom tipset om at man kan koble seg opp via en trådløs miniruter. Denne går på batteri og gjør det mulig for både mobiler og andre pc-er i nærheten å komme på mobilt internett.

Mange smarttelefoner kan også brukes som mobile trådløse nettverk.

Hvis man allerede bruker mye mobildata på mobilen kan ekstraregningen bli ganske begrenset. For 30 kroner i måneden kan man få et tvillingsimkort og knytte en surfepakke til både mobilen og iPaden. Hvis dette holder for deg kan ekstraregningen altså bli så lav som 30 kroner i måneden. Den billigste måten å bruke et nettbrett på er uansett å holde seg til trådløse soner. Det er vanligvis gratis.

Totalregningen for både innkjøp og surfing kan variere fra 4.000 kroner hvis du velger den billigste modellen og kun surfer på trådløst nett. Kjøper du den dyreste modellen og tegner et iPad-abonnement til 2.400 kroner pr. år blir totalregningen for innkjøp og bruk på 9.300 kroner.

iPad-abonnementene

Telenor
MånedsprisKr. 99,-Kr. 199,-
Inkl. data hver måned0,75 GB3 GB
Trådløse sonerInkludertInkludert
BindingNeiNei
EtableringKr. 0,-Kr. 0,-
Netcom
MånedsprisKr. 0,-
Inkl. brukFørste uke fri, så 1 GB pr. mnd.
Påfylling1 dag / 500 MB: kr 29
1 uke/ 1GB: kr 150
2 uker / 2 GB: kr 200
4 uker / 4 GB: kr 300
Maks hastighet (ned/opp)2 Mbit/s / 1 Mbit/s
Månedspriskr 189
Inkludert bruk4 GB
HomeRunInkludert
Maks hastighet (ned/opp)4 Mbit/s / 1 Mbit/s
Network Norway
iPad Flex
Opp til 100 MBKr. 79,- per mnd.
Mellom 100 MB - 500 MBKr. 179,- per mnd.
Fra 500 MB - 5 GBKr. 279,- per mnd

Kilde: Operatørene

Les også:

De smarte venter med å kjøpe iPad

iPad-prisene spriker

Ber ungdommene gjøre opprør mot høye boligpriser

Norsk investor i gigantkonkurs

Personvernpolicy