Tørr brønn kan øke Lofoten-press

"Aker Barents" boret tørt på Dalsnuten. Foto: Aker Drilling.
"Aker Barents" boret tørt på Dalsnuten. Foto: Aker Drilling.

Viktig brønn skuffet. Det skjerper Shells appetitt på Lofoten og Vesterålen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Resultatet av leteboring på Dalsnuten blir viktig nå. Hvis ikke Shell slår til med funn her, må vi vurdere å nedjustere gassressursene på norsk sokkel.

Det sa Bente Nyland, direktør i Oljedirektoratet, til nettstedet Petro.no i august.

I dag melder Petro.no at resultatene fra leteboringen i brønn 6603/5-1S i lisens PL392 foreligger. Det var skuffende.

Tørr brønn

Brønnen har blitt boret av halvt nedsenkbare "Aker Barents" til et vertikalt dyp på 5.028 meter under havoverflaten. Havdypet på borestedet er 1.446 meter.

- Hensikten med brønnen var å påvise gass i midtre jura reservoarbergarter. Den påtraff ikke reservoarbergarten og brønnen var tørr, skriver Oljedirektoratet i en pressemelding.

Shell, som er blant selskapene som har boret flest brønner i det lovende Vøringbassenget i Norskehavet sier nå at de må reevaluere hele bassenget.

Skjerper appetitten på Lofoten

Shell bruker også resultatet til å argumentere for å åpne nye områder for oljeleting, slik som for eksempel Lofoten og Vesterålen.

- Resultatet understreker viktigheten av å åpne nytt areal. Vi vil fortsette å vurdere muligheter på norsk sokkel, men vi tror at fremtiden til olje gass industrien ligger i de nye og ikke åpnede områdene, sier Terje Jonassen, kommunikasjonssjef i Shell, til Petro.no.

Les også: Advarer om oljekatastrofe.

Personvernpolicy