Ny norsk Lotto-rekord: 34,5 millioner kroner

Slik så Lotto-siden til Norsk Tipping ut lørdag kveld. Faksimile.
Slik så Lotto-siden til Norsk Tipping ut lørdag kveld. Faksimile.

En kvinne i 70-årene fra Meland i Hordaland satte ny norsk Lotto-rekord da hun vant hele 34,5 millioner kroner lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Hva skal jeg bruke alle de pengene til, var reaksjonen fra vinneren, en kvinne i 70-årene fra Meland i Hordaland, da nyheten begynte å synke inn.

Trodde det var en selger

– Hun trodde først det var en telefonselger som ringte og var litt skeptisk, ettersom hun har reservert seg mot slikt salg, forteller kommunikasjonssjef Magne Vikøren i Norsk Tipping til NTB.

Det var han som ringte til Meland med budskapet om milliongevinsten. Kvinnen sier hun vanligvis ser trekningen, men at hun ikke hadde fått den med seg denne uken.

– Hun ga uttrykk for at hun egentlig synes det var best å ta det i ro og mak på telefonen med oss, forklarer Vikøren.

Holder på strikketøyet

Kvinnen, som har både barn og barnebarn, antydet at det kommer til å dryppe noen premiekroner på dem også. Planen lørdag kveld var å sitte med strikketøyet, noe hun aktet å fortsette med etter sjokktelefonen fra Hamar.

– Jeg må ha noe mellom fingrene, men jeg vurderer å ta et glass rødvin ved siden av, var beskjeden hun ga Vikøren. Kvinnen ønsker ikke selv å snakke med media.

Gull-Lotto og Vikinglotto

Lørdag var det såkalt Gull-Lottotrekning. Det vil si at ingen hadde sju rette forrige uke og førstepremiepotten ble dermed lagt til denne ukens premiepenger. Premien, som mer nøyaktig er på 34.508.370 kroner, slår den gamle rekorden fra 2006 ned i støvlene. Da vant en mann fra Mo i Rana 25 millioner kroner.

Selv om lørdagens Lotto-utbetaling er den største siden spillet startet i Norge i 1985, har Norsk Tipping hatt enda større premier. I juli i år vant et ektepar fra Lillestrøm 46,5 millioner kroner i Vikinglotto. (©NTB)

Personvernpolicy