Mot ny harryhandel-rekord

Nordmenn på «harryhandel« lager ofte køer i området mellom Svinesund og Strømstad. Her utenfor kjøpesenteret Nordby (foto: Scanpix).
Nordmenn på «harryhandel« lager ofte køer i området mellom Svinesund og Strømstad. Her utenfor kjøpesenteret Nordby (foto: Scanpix).

Nordmenn kommer trolig til å sette ny rekord i grensehandel i 2010.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nordmenn la i tredje kvartal igjen 2.882 millioner kroner i forbindelse med dagsturer til utlandet. Det er bare en million kroner mindre enn rekordnoteringen fra tredje kvartal 2009.

Det viser statistikk over grensehandelen som Statistisk sentralbyrå publiserte i dag, fredag.

Totalt har nordmenn handlet for 10,5 milliarder kroner de siste fire kvartalene, en økning på tre prosent sammenlignet med forrige firekvartalsperiode.

I 2010 ligger nordmenn an til å bruke enda mer penger på såkalt harryhandel enn rekordåret 2009, da vi brukte 10,3 milliarder kroner på bacon og billig alkohol kjøpt inn på korte turer i utlandet, først og fremst Sverige.

Vi har så langt i år handlet for 7,7 milliarder kroner. Dersom vi i fjerde kvartal handler for like mye eller mer enn vi gjorde i fjerde kvartal i fjor, blir det ny harryhandel-rekord i 2010 i nominelle kroner.

Les også:

Vil forby taxfree-handel og Vil ha nordisk pant på flasker og ølbokser

Personvernpolicy