Parkeringsvakter presses til juks

Parkeringsvakter blir presset til å jukse med bøter, hevder de ansattes egen organisasjon.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har parkeringsselskaper som sier at hvis du ikke skriver ut så og så mange bøter, så får du sparken, sier distriktssekretær Geir Gamborg-Nielsen i Norsk Arbeidsmandsforbund til Aftenposten.

Ifølge forbundet får parkeringsvaktene også opplæring i å skrive ut bøter som ikke er reelle, samtidig som lønnen deres blir knyttet opp mot hvor mange bøter de skriver ut.

– Parkeringsvakter forteller oss at ledelsen presser dem til å skrive ut bøter som ikke er reelle. Vi hører om en del ting som ikke tåler dagens lys, sier Gamborg-Nielsen,

– Enkelte parkeringsvakter forteller at de har lært hvordan de kan fotografere frontruter slik at parkeringslappen ikke synes. De synes dette går på deres ære og samvittighet løs, sier han.

Verstingene er selskaper som ikke er organisert i bransjeforeningen Norges parkeringsforening (Norpark), hevder Arbeidsmandsforbundet, som rett nok også har fått klager fra ansatte i selskaper som er tilsluttet Norpark.

– Press mot parkeringsbetjenter har vært nevnt fra tid til annen, men det er vanskelig å si hvor mye som ligger i beskyldningene, sier Norparks leder Pål Gleditsch. (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden