Vi har aldri før brukt mer på boligkjøp

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix

Omsetningsverdien av fast eiendom i ett kvartal er rekordhøy.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Antall tinglyste omsetninger av fast eiendom økte med nesten 5 prosent i 3. kvartal 2010 sammenliknet med 3. kvartal 2009. Salg av boliger og fritidshus steg med henholdsvis 8 og 5 prosent.

Det viser tall over eiendomsomsetning, som Statistisk sentralbyrå legger frem idag.

Rekordhøy omsetningsverdi
Det ble tinglyst 46 400 omsetninger av fast eiendom i 3. kvartal i år. Det er 2 000 flere enn i samme kvartal i fjor. Troms hadde den største veksten med 18 prosent.

Samlet verdi for de omsatte eiendommene i 3. kvartal 2010 utgjorde 73,8 milliarder kroner, en økning på 13 prosent i forhold til 3. kvartal 2009. Omsetningsverdien av fast eiendom i ett kvartal har aldri vært høyere.

Økning i salg av boliger og fritidshus
Det ble tinglyst 22 200 omsetninger av bebygde boligeiendommer i fritt salg i 3. kvartal 2010. Dette er en vekst på 8 prosent i forhold til 3. kvartal i fjor.

Samlet omsetningsverdi for disse eiendommene var på 54,4 milliarder kroner, som gir en gjennomsnittspris per omsetning på 2,5 millioner kroner. Oslo og Akershus hadde fortsatt de høyeste gjennomsnittsprisene på henholdsvis 3,6 og 3,1 millioner kroner.

Dyrest hytter i Vestfold
Det ble tinglyst 2 700 omsetninger av bebygde fritidseiendommer i fritt salg i 3. kvartal 2010. Gjennomsnittsprisen for disse eiendommene var på 1,3 millioner kroner. Vestfold hadde den høyeste gjennomsnittsprisen per omsetning med 2,6 millioner kroner. Deretter fulgte Vest-Agder med 2,2 millioner kroner.

Omsetning av hytte/fritidshus på festet tomt inngår ikke i disse tallene.

Les også:

Her er hyttene dyrest

Boligkjøperne tar risiko

Sterkt boligmarked kan presse opp rentene

Flate priser - fullt trykk

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden